Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Så hanterar du jobbångesten – bästa knepen för att må bra

  • Ida Gustafsson
Publisert:

Den mörka årstiden, mycket på jobbet och den vanliga vardagsstressen kan få vem som helst ur balans.
Vi listar de bästa tipsen som kan lindra jobbångesten och få dig att må lite bättre igen.

Det skandinaviska vinterhalvåret har, som vi alla vet, inte mycket solsken att bjuda på. Lägg därtill pandemioro, jobbstress och alla måsten – för att inte tala om Oxveckorna, den jobbtunga perioden mellan trettonhelgen och påsk – så är det inte så konstigt att det känns lite dystert emellanåt.
Men om du ser till att ha saker att se fram emot kan det kännas lite bättre och lättare.

Så hanterar du jobbångesten

Vi listar de bästa tipsen och böckerna som kan hjälpa till att råda bot eller mildra ångesten så att du mår bättre.

Skicka blommor till dig själv

Unna dig blommor från Interflora.

Du behöver inte fylla år för att förtjäna en vacker blombukett. Bara att det är fredag kan räcka! Interflora har ett abonnemang på blommor där du kan välja att få snittblommor när eller hur ofta du vill. Läs mer och boka här.

Boka en spa-weekend

Ett miljöombyte kan göra stor skillnad för humöret och det är förstås alltid trevligt att ha något i kalendern att se fram emot. Ett besök på ett spa för ett par timmars avkoppling är alltid en bra idé. Njut av heta källor, spabehandlingar och god mat på populära japanska spa:et Yasuragi i Hasseludden utanför Stockholm. Läs mer och boka ditt spapaket här.

Boka in dig på spa.

Hitta ditt inre lugn

En bok om stillhet och återhämtning.

Boken Att vara stilla när allt skyndar av Magnus Fridh guidar dig genom tre teman Vardagen, Naturen och Meditationen för att uppleva stillhet och återhämtning. Och att det inte behöver vara så stora förändringar för att det ska ge stor effekt.

Att vara stilla när allt skyndar

Fridh, Magnus

Att vara stilla när allt skyndar

229,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Njut av naturen

Praktisk termos.

Packa matsäck och ta en tur på någon av Sveriges alla vandringsleder. På Svenska Turistföreningens hemsida eller via din kommun eller region kan du hitta olika natursköna vandringar som är perfekta för en helgutflykt. Glöm inte kaffetermosen!

Hantera din ångest

Lär dig att hantera svåra känslor.

Två världsledande forskare inom beteendevetenskap och psykologi, Susan M. Orsillo och Lizabeth Roemer, har skrivit en bok om hur man kan lära sig att hantera svåra känslor som oro, ångest eller stress i vardagen för att steg för steg närma sig det liv man egentligen vill ha. Boken kompletteras med praktiska övningar i mindfulness.

Besök Lars Lerins konstmuseum

Njut av vackra akvareller och vintersolen – som ju alltid skiner i Karlstad. Via Nordic Choice Hotels kan du boka in ett paket med övernattning och ett besök på den otroliga konsthallen Sandgrund. Läs mer och boka här.

Tyngdtäcke

Mysigt tyngdtäcke

Sov bättre med ett tyngdtäcke som sluter om dig som en varm och mysig kram hela natten. Cura of Sweden har tyngdtäcken från 4 kilo upp till 16 kilo.

Lär dig hantera dina förväntningar

Lär dig att se på livet som det är.

Känns det som att livet inte blev som du förväntat dig? Med boken Verklighetsglappet skriver psykologen Åsa Kruse om hur orealistiska förväntningar på oss själva kan tära på självkänslan och skapa stress och oro – men också hur man kan lära sig att se på livet som det är.

Lyxigt doftljus

Doftljus från Rituals

Ett sätt att hantera höstångesten är att anamma vintermörkret och addera mysiga och väldoftande doftljus som kan sprida härlig doft i hela hemmet. Rituals populära Rituals of Sakura serie har ett doftljus luktar som friska körsbärsblommor. Läs mer och köp här.

Ny kokbok

Vardagsmat från alla världens hörn.

Slipp den tråkiga matstressen och ha kul i köket! Zeina Mourtadas kokbok med matsedlar för hela veckan kommer garanterat underlätta i vardagstristessen. I boken finns recepten på vardagsmat som funkar från världens alla kök och praktiska veckomenyer.


Utforska Wellness

Om skribenten

  • Ida GustafssonIda Gustafsson redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat på magasin med inriktning på mode, inredning och skönhet men också som nyhetsreporter på Aftonbladet. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Mittuniversitetet.