Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Kost

Böckerna du behöver för en nystart

Tänk rätt, må bättre, lev längre

  • Maja Eriksson
Publisert:
Foto: Thinkstock

Kicka igång året med en nystart.

Vill du kicka igång 2021 som en vinnare? Göra det till ditt år?

Med rätt mat och tankesätt kan du leva både längre och friskare.

Här hittar du inspirationen du behöver för att få en bra start på året!

Foto: Bookmark förlag

Happy food green

Happy food green

I Happy Food Green delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av recept och information för att guida dig till ett grönare liv som inte bara smakar bättre, utan även gör både dig och miljön friskare.

Happy Food Green är inte bara för initierade veganer eller vegetarianer. Det är även den perfekta kompanjonen för alla som vill närma sig en mer växtbaserad kost och livsstil. Här finns femtio recept för dig som letar den ultimata boken för allt som rör ett grönare och smakrikare liv.

Handla boken här nedan!

Wellness shop
Foto: Bokförlaget Semic / Bianca Brandon-Cox

Hälsosam mat för en friskare mage

Hälsosam mat för en friskare mage

Vad du äter har stor betydelse för ditt välbefinnande och särskilt för hur magen mår. Här kan du läsa om hur allt hänger ihop när det gäller matsmältningen. Från första enzym, till saltsyra, magsaft, tarmflora och vikten av goda bakterier.

Du får även mängder av inspiration till hur du kan fylla ditt skafferi och sedan ta till vara på råvarornas innehåll genom att grodda, torka och fermentera. I boken finns massor av läckra recept: en grön salladsbowl med matcha, rödbetsfalafel, svampfyllda mangoldknyten, fänkålsnektar, mangogranola … Samtliga råvaror är naturligt glutenfria och rätterna innehåller inget raffinerat vitt socker. Allt med fokus på näring och välmående.

Köp boken här!

Wellness shop
Foto: Bladh by Bladh

Sockerfria kokboken

Sockerfria kokboken

I ”Sockerfria kokboken” får du 111 enkla recept på varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som är sockerkänslig, sockerberoende, glutenintolerant, vill undvika bröd och mjöl, har diabetes typ-1 eller -2 eller bara vill vara säker på du äter hälsosamt.

Här finns även fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst, matnyttiga tips om hur du kommer igång, extra tips för barnen och en inköpslista. Läs och inspireras av författarnas egna favoritrecept med kött, kyckling, fisk, skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser, röror och drycker.

Handla boken här nedan.

Wellness shop

I den här boken får du Sofia Åhmans smarta och effektiva pass med bara kroppen som redskap, att göra precis där du är och när du vill. Gunilla Hasselgren berättar vad som händer med kroppen med åren, samt vad du själv kan göra för att undvika vanliga åldersrelaterade problem. Träning har fantastiska effekter på kroppen och den här boken kan hjälpa dig att komma igång med träningen!

Köp boken här!

Wellness shop
Foto: Bonnier fakta

Det goda livet

Det goda livet

I kokboken ”Det goda livet” vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan. Recepten är enkla att följa, maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor - och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.

Köp boken här inför ett friskare 2021.

Wellness shop
Text
  • Maja Eriksson 

Mer på Wellness

PEDIKYR

6 steg till fina sommarfötter

TORR HUD

Torr hud på vintern – 9 tips för att slippa torr hy

YOGA

Guidad yoga – 3 övningar som tränar magen

STYRKETRÄNING

Så tränar du magen effektivt hemma – utan plankan och situps

OM WELLNESS

Om Wellness

YOGA

Guidad stolyoga – superövningar för hemmajobbaren

SÖMN

Vill du sova riktigt gott? Testa att sova utomhus!

SEX

Få mer energi och livslust med sex

HÄLSA

Så kan du planera din träning efter menscykeln

MENTAL HÄLSA

Så lär du dig att möta rädsla och stress med lugn

UTMATTNING

Cecilia gick in i väggen – karantänen räddade henne

UTMATTNING

Chefen drev Carin till utmattning: ”Jag hade ständig panik”

STRESS

14 myter och sanningar om stress – psykologen reder ut