Horoskop vecka 51, 2021

Astro 20–26/12

 • Tor Tolander
Publisert:

Hur blir din jul enligt astrologin?

Wellness astrolog Tor Tolander ger dig veckans horoskop.

Här är ditt astro 20 - 26 december 2021.

VÄDUREN

Du har god koll och känner att du har mycket tid och det stämmer men dubbelkolla allt under veckans inledning. Ju mer som är kvar på torsdagen desto mindre julfrid.

Veckans boost: Morgonen den 25:e är tyst, lätt, ledig och bara din. Inled dagen med en själslig upplevelse. En meditativ promenad eller en julotta till exempel.  

Hälsotipset: God planering minskar stressen, gör saker i god ordning.

Kärlek och relationer: Huvudsakligen en tid för familjerelationer och släkt men kärleken har ett par heta dagar med onsdagen som hetaste dag för dig.

OXEN

I år finns alla chanser att julen blir precis så traditionsrik och julkortsperfekt som du önskar dig men det blir bättre och framförallt roligare om ni är fler som delar på förarbetet.

Veckans boost: Håll god måltidsdisciplin fram till den 23:e. Småätande minskar din energi medan samtal under måltider skapar gemenskap och väcker nya idéer. 

Hälsotipset: Det kan vara knepigt att hinna men vik en wellnesstund om dagen för dig själv.

Kärlek och relationer: Julstämningen bygger upp allteftersom och ju mer du och din partner gör saker ihop desto innerligare blir veckan. Gå gärna och lägg er tidigare än vanligt.

TVILLINGARNA

Ta hjälp av andra med dina julförberedelser, eller ännu hellre, leja ut dem. Ju mer avslappnad du är under veckan desto roligare blir julen, bidra med glädje hellre än arbete. 

Veckans boost: Vardagsnjut! Stämningen på stan, förväntansfulla människor och vardagsglädje fyller dig med värme. Caféstunder med vänner gör varje vardag roligare. 

Hälsotipset: Du skänker glädje och inspirerar. Träning och aktiviteter i grupp lyfter. 

Kärlek och relationer: Det är mer pirrigt förälskat än hett och intimt under den här veckan. Flirt och kärleksförklaringar bygger stämning men de heta stunderna kommer sen.

KRÄFTAN

Du har energin och passionen men behöver vägledning för att det inte ska bli stressigt. Julgemenskapen bör börja direkt på måndagen för att helgen ska bli superhärlig.

Veckans boost: Sånger, musik och konserter fyller dig med glädje. Allt som går att göra till musik blir roligare och bättre. Dans runt granen både lockar och roar.

Hälsotipset: Gemenskap och glädje är ditt bästa hälsotips, unna dig en ledig vecka.

Kärlek och relationer: Kärleken visar sig på oväntade sätt och överraskande platser. Dina känslor går från noll till hundra på ett hjärtslag så det blir en rätt spännande kärleksvecka.

LEJONET

Håll isär förväntningarna på julen och upplevelsen av den. Julen blir inte exakt som du tänkt men njuter du av förberedelserna för sig och upplevelsen för sig får du dubbel glädje.

Veckans boost: Rätt gåva till rätt person är viktigt. Du har goda instinkter så lite sistaminuten shopping kommer skänka dina närmaste och dig stor glädje.

Hälsotipset: En oväntat givande vecka för fysiska aktiviteter. Spontanträning tänder dig.

Kärlek och relationer: Det här blir inte årets hetaste vecka men möjligen den mest romantiska. Tid tillsammans, gos i värmen och delade känslor för er nära varandra.

JUNGFRUN

Allting ser ut att landa och du har koll på stort som smått. Det enda som kan ställa till det just nu är att andra inte gör det de ska. Förtroende är bra men kontroll bättre.

Veckans boost: Julafton i all sin prakt blir strålande. Sätt en tid för när allt ska vara klart och låt det som inte hinns med ligga efter det. Helheten är allt som räknas.

Hälsotipset: Det här är en mycket mer aktiv vecka än du tror, skippa träningen.

Kärlek och relationer: Du är öppen för närhet och uppskattar att bli sedd och uppmärksammad så det kommer ner till att din partner tar tillvara på förutsättningarna.

VÅGEN

Du inleder veckan med gott självförtroende och höga förhoppningar men ett par motgångar får dig att tvivla. Låt inte det slå ner dig, dina inledande planer fungerar och allt kommer ordna sig.

Veckans boost: Ta kommandot under måndagen. Din omgivning gillar dina planer och att se dem följa din ledning lyfter självförtroendet och ger alla en fin vecka.

Hälsotipset: Ta pauser! Ingen kan hålla fullt tempo hela tiden, inte ens du.

Kärlek och relationer: Du behöver uppskattning och erkänsla för att tända. Att bli tagen för given får dig mest arg så vad som ligger under granen har stor betydelse i år.

SKORPIONEN

Du pendlar mellan härliga toppar och frustrerande dalar beroende på vad de du har runt dig gör. Du har god koll men alla gör inte sina uppgifter så den 23:e blir rätt stressig.

Veckans boost: Sena kvällen 23:e när allt äntligen är som det ska fyller dig med glädje. Ta dig en wellnesstimme innan läggdags och bara njut av friden. 

Hälsotipset: Kompromissa inte bort dig själv. Dina egenplaner förtjänar utrymme.

Kärlek och relationer: Humöret svänger under veckan och då särskilt innan jul. Under de dagarna finns goda chanser till närhet och het erotik driven av både frustration och lusta.

SKYTTEN

Du går in i veckan med smittsam entusiasm och massor med energi men du får vara beredd på att alla inte orkar ditt tempo. Ju mer du gör på egen hand desto bättre går det.

Veckans boost: Allt kommer att vara tipp topp till julafton men du kan också bjuda alla på en extra piffig juldag. Gå upp tidigt och lyft dina närmaste med en överraskning. 

Hälsotipset: Dofter, färger och texturer har betydelse, skapa harmoniska samband.

Kärlek och relationer: Det här är en väldigt hektisk vecka så ska kärlekslivet lyfta krävs planering och att du avsätter tid. Flirt och spontana ögonblick går under radarn. 

STENBOCKEN

Mysigt, nära och lockande, julen är en härlig tid och i år går det mesta inför den smärtfritt och under den strålande. Din framförhållning gör att du slipper oönskade missar.

Veckans boost: Den här veckan är en boost i sig men julafton blir i särklass härligast. Gemensamma jullekar, sång och dans ger hela familjen ett glädjelyft.

Hälsotipset: Lita på din planering och din kompetens. Stressa av, du har full koll.

Kärlek och relationer: Det hinns med en hel del mys under veckan också. Om du är dejtingsugen är den 21:a rätt dig, för romantik passar helgen riktigt bra.

VATTUMANNEN

Det är lätt att du fastnar i andras julbilder och deras upplevelser och därigenom missar din egen jul. Se till att det du vill letar sig in i julstämningen och förberedelserna.

Veckans boost: Bak, mat och köksfix. Dofterna, smakerna och variationen skänker glädje och det är läge att lägga till något nytt för att ge julmaten extra krydda.

Hälsotipset: Julmaten är härlig på julbordet, till dess ger sallader och lättare mat en bra kontrast. 

Kärlek och relationer: Du gillar egentligen inte kompromisser och det gör den här veckan lite speciell eftersom väldigt mycket tid är upplåst. Vardagsromantik ger mest.

FISKARNA

Förväntningarna inför julen skapar nästan lika mycket glädje som julen i sig i år. Se till att njuta av varje dag för den glädje den för med sig. Det finns guldkorn överallt just nu.

Veckans boost: Samarbete skapar glädje i sig. Alla förberedelser som går att göra i grupp gör julen extra rolig och gör att sammanhållningen skapar glädje långt in i nästa vecka.

Hälsotipset: Hushålla med energin, du behöver inte göra allt själv.

Kärlek och relationer: Det är oväntat lätt att få tid tillsammans med partner eller kärleksintresset just nu. Med undantag för julafton blir det här en bra kärleksvecka.

Redaktionens val

 1. SJUKDOMAR OCH BESVÄR

  Säsongens influensa 21/22 är här – så skyddar du dig

 2. LÖPNING

  Tommy Myllymäki om tuffa tiden: ”jag kände att detta går inte längre”

 3. HÄLSA

  Agnes Wold reder ut bakteriemyter – och sanningar

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här i Wellness. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.