Horoskop vecka 2, 2023

Astro 9–15/1 2023

Publisert:

Nu drar livet igång efter ledigheterna.

Hur blir det enligt stjärnorna?

Wellness astrolog Tor Tolander ger oss veckans horoskop, 9–15 januari 2023.

Väduren

En spännande och lite annorlunda vecka väntar dig. Du kan räkna med nyheter på jobbet och överraskande besök i privatlivet, båda för med sig långsiktiga förändringar. 

Veckans boost: Långsiktiga ekonomiska beslut ger dig trygghet och en ny beslutsamhet inför framtiden. Det är inte små besparingar utan ändrade strukturer som behövs. 

Hälsotipset: Kyla är inte ett problem men fukt ställer till det. Håll dig torr. 

Kärlek och relationer: Den kärlekstur året inleddes med håller i sig och särskilt roligt blir det för dig som dejtar eller planerar romantiska stunder för två. Lördagen är din bästa dag. 

Oxen

Ta tillfället i akt och lär dig nya saker. Kunskap fastnar i lättare än du tror och det du lär dig nu får du nytta av resten av året. Söker du ett nytt arbete går det ett oväntat bra. 

Veckans boost: Inte bara har du lätt att lära nytt, du inspirerar och förmedlar kunskaper lika bra. Det här är en perfekt vecka att ge barn och ungdomar vägledning. 

Hälsotipset: Rörelse, gärna i skidspåren, ger extra mycket. Särskilt under långa pass. 

Kärlek och relationer: En lite komplicerad kärleksvecka väntar. Kommunicerar du rakt och tydligt väntar det många stunder, tar du din partner för givet blir det kyligare. 

Tvillingarna

Du får en del besvikelser under veckan när givna löften inte uppfylls och väldigt mycket hamnar på dina axlar. Var förberedd på att ska det bli gjort kommer du få göra det själv.

Veckans boost: Du är i bättre form än du tror så all sport och träning du ägnar dig åt ger goda resultat och gör dig oväntat glad. Unna dig en aktiv vecka. 

Hälsotipset: Se över din kost, ju mer varierad den är desto roligare får du. 

Kärlek och relationer: All tid du lägger på dina relationer ger mer tillbaka än du förväntat dig. Hela veckan har goda kärleksförutsättningar men fredagen sticker ut extra mycket. 

Kräftan

Ju mer du kan förlita dig på vänner och arbetskamrater desto bättre blir veckan. Du har mycket kraft och kreativitet men på egen hand är det jobbigt att hitta rätt fokus. 

Veckans boost: Familjetid och gemensamma aktiviteter för er närmare varandra och ger alla glädje. En spelkväll eller filmupplevelse i soffan med snacks ger veckan en guldkant. 

Hälsotipset: När du känner dig bra mår du bra, nya kläder eller en ny frisyr ger ett lyft. 

Kärlek och relationer: Veckan är trevlig snarare än het. Dejter och kärlekskvällar går inte dåligt men det är med vänner och familj du har roligast. Lägg tid på dina närmaste.

Lejonet

Var ödmjuk i ditt umgänge med andra vare sig det är hemma eller på jobbet. Den självsäkerhet du alltid utstrålar tolkas lätt som bufflig eller arrogant, lyssna mer än du pratar. 

Veckans boost: Ge dina bekymmer semester! Väldigt få saker går att lösa just nu så du mår mycket bättre när du lägger din energi på som sånt som ger dig glädje. 

Hälsotipset: Jobba på dina nyårslöften, allt du startar den här veckan ge långsiktiga effekter. 

Kärlek och relationer: Veckan framför dig år lite svårnavigerad. Den är bra för första dejter men allt annat kräver att du är tålmodig och lyhörd för din partners behov. 

Jungfrun

Efteråt kommer veckan kännas mer framgångsrik än medan den händer. Du känner dig ofta jagad och otillräcklig vilket är olyckligt eftersom få är lika effektiva som du. 

Veckans boost: Punktlighet är en dygd och när du får schemat att gå ihop känner du dig glad och stressfri. Ett påminnelse SMS till de du gör saker med skadar inte heller. 

Hälsotipset: Det här är en bra vecka för styrkepass, var noggrann och koncentrerad. 

Kärlek och relationer: Dina bästa kärleksdagar har du från tisdag till fredag, här ler lyckan mot både singlar och par. Övriga dagar blir motigare, särskilt om du gjort stora planer. 

Vågen

Dina ledarskapstalanger sätts på prov under en vecka då samarbete och samförstånd är viktigare än på mycket länge. Ditt kloka sätt märks och skapar lugn och ordning. 

Veckans boost: Träning eller fysiskt arbete gör dig gott och fyller dig med självförtroende och stolthet. Sätt höga mål och prova gärna något du är osäker på om du egentligen kommer att klara. 

Hälsotipset: Välj bort rutinpass och gör sånt som verkligen engagera dig. 

Kärlek och relationer: Du har en oväntat stor magnetism just nu, veckan är som gjord för erotiska eskapader och flirtiga möten. Följ dina impulser och var spontan. 

Skorpionen 

Du ställs inför kluriga problem men ge inte upp för din förmåga att hitta kreativa lösningar är på topp. Se alla svårigheter som utmaningar i stället för hinder så går det bra. 

Veckans boost: Skvaller och lättsamma intriger i sällskap med goda vänner lyfter vardagen och ger både skratt och skandalvärden. Du mår bra när tillvaron är lite spetsig. 

Hälsotipset: inomhusträning är veckans melodi, kylan stjäl glädje och motivation. 

Kärlek och relationer: Du är ovanligt passionerad men de närmaste dagarna innehåller en del fallgropar. Var försiktig när du ställer frågor för du får de svar du förtjänar. 

Skytten 

Rutiner är din bästa vän under en vecka då nyheter för ovanlighetens skull gör dig trött i stället för att inspirera dig. Ju mer du kan hålla dig till schemat desto lättare går det. 

Veckans boost: Du mår bra av att fly vardagslunket. Kan du ta en weekendresa med partnern eller bästa vännen har du något att se fram emot som dessutom laddar batterierna. 

Hälsotipset: Sänk ambitionerna för dina hälsomål tillfälligt. Samla dig inför en nystart.

Kärlek och relationer: Intimitet, skratt och delade upplevelser skapar en romantisk stämning och väcker slumrande känslor. Låt närheten växa fram naturligt. 

Stenbocken 

Du har stenkoll på det mesta just nu och det känns som om allt du gör går bättre än du planerat. Det är läge att ta risker och våga dig på nya projekt och utmaningar. 

Veckans boost: Utnyttja din händighet och gör någonting bestående hemma. Allt från små till stora projekt går bra, gör vardagen lättare och väcker beundran. 

Hälsotipset: Utnyttja dygnets ljusa timmar och var ute i solen så mycket som möjligt. 

Kärlek och relationer: En ganska vanlig vecka väntar dig när det handlar om kärlek och relationer. Stora planer och högtidsdagar är undantaget för då blommar romantiken upp ordentligt.

Vattumannen 

Så länge du känner lust för det du gör går allting bra medan det som i första hand måste klaras av drar ner dig och gör vardagen trist. Tänk stort och jaga dina drömmar. 

Veckans boost: Du har chansen att göra goda affärer just nu, särskilt när det handlar om att sälja saker eller att göra dyra investeringar. Nu kan du göra rejäla klipp. 

Hälsotipset: Du har ovanligt bra kroppskontroll så alla koordinationssporter passar dig.

Kärlek och relationer: Stora och små utmaningar ligger framför dig. Flirt och hitta utrymme för kärleksstunder går lätt men att få passioner att djupna till kärlek är mycket svårare. 

Fiskarna 

Lite av en mellanvecka väntar dig när saker och ting går, mer eller mindre, precis som du förväntat dig. Det blir tryggt och förutsägbart men samtidigt kanske lite tråkigt. 

Veckans boost: Det är i sällskap med andra som tillvaron är roligast. Häng på deras planer och tacka ja till de inbjudningar du får, även när det känns lite tveksamt. 

Hälsotipset: Tränar hårt men tänk på att värme och muskelavslappning efteråt är nödvändigt. 

Kärlek och relationer: Det är inte en stor kärleksvecka som väntar dig men det finns guldkorn då både måndagen och söndagen lockar med goda chanser till mysig intimitet.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här i Wellness. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.