Horoskop vecka 1, 2023

Astro 2–8/1

Publisert:

Årets första vecka!

Hur blir den enligt stjärnorna?

Wellness astrolog Tor Tolander ger oss veckans horoskop, 2–8 januari 2023.

Väduren

Om du kan lönar det sig att börja året i ett lågt tempo. Du har mycket energi men lite svårt att bestämmer dig för hur du ska använda den. Låt andra vägleda dig. 

Veckans boost: Alla nyårslöften du gett blir lättare att hålla om du startar redan nu. Ju tydligare mål du har satt upp desto lättare blir det för dig att uppnå det. 

Hälsotipset: Dags att komma igång på riktigt med vintersporterna. Vita vidder inspirerar. 

Kärlek och relationer: Det nya året börjar i kärlekens tecken. Under den här veckan har du lätt att bli förälskad och alla dejter, möten eller romantiska eskapader blir oväntat lyckade. 

Oxen

Bekymrande nyheter får dig inte ur balans utan sporrar dig till nya tag. Det är dags att välja riktning och din envishet och tro på dig själv ger dig styrka nog att få en bra start. 

Veckans boost: Städa undan julen med besked och töm förråden i samma veva. Det finns värden i saker du inte vill ha kvar så nätförsäljning kan ge en oväntad bonus. 

Hälsotipset: Kylan bekommer dig inte så utomhusaktivitet ger en friskhetbonus. 

Kärlek och relationer: Du är på ett bra ställe för både romantik om nya spännande möten men din tajming kan ställa till det. Visa att du är intresserad men låt din partner leda dansen. 

Tvillingarna

Impulsivitet och roliga, lättsamma infall gör en trevlig vecka ännu bättre. Snabba förändringar och oväntade händelser får dig på gott humör så året börjar med många leenden. 

Veckans boost: Det går lätt att göra fynd just nu, särskilt om du har tid att fönstershoppa och vara lite kräsen. Om det känns rätt så slå till direkt, du kommer inte att ångra dig. 

Hälsotipset: Du spritter av energi, hårda pass om målmedveten cardio ger mest. 

Kärlek och relationer: dina sociala Tvillingsidor är på topp och alla sorters möten med nya människor gör dig glad och öppnar för flitiga lättsamma kärleksstunder. 

Kräftan

Nu efter helgerna är det lätt att du känner dig tom och mållös och nya besked gör det inte lättare. Unna dig en återhämtningsvecka, gör så lite som möjligt och låt bekymren vänta. 

Veckans boost: Utmana dina hushållsfärdigheter och gör det här till en kreativ matvecka. Mixa och matcha, lek med rester och recept så får ni god mat och gemensam glädje. 

Hälsotipset: Fyll tom tid med aktiv vila. Meditation, bokläsning och promenader ger kraft. 

Kärlek och relationer: Närhet, samförstånd och hemmamys är veckans kärleksrecept. Du behöver känna dig omhuldad och älskad, för singlar är familjeliv bättre än dejting. 

Lejonet

Andras behov styr din vecka i stor utsträckning. Vare sig hemma eller på jobbet finns det inte mycket utrymme för egna projekt just nu. Lite ovant men huvudsakligen njutbart. 

Veckans boost: Kroppsvård ger dig stor glädje och sköna känslor som varar länge. Både hemmaspa och salongstider fungerar utmärkt. Välj njutningsplats efter plånboksläge. 

Hälsotipset: Året börjar med en härlig träningsvecka, rätt sällskap ger en extra kick. 

Kärlek och relationer: Det hetaste dagar hittar du under veckans inledning, planerar du någonting särskilt bör du få det gjort innan onsdagen. Hemligheter hittar upp till ytan. 

Jungfrun

Alla eventuella nyårslöften får en strålande start utom de som handlar om träning. Din viljestyrka är på topp men inte din form, var försiktig med att ta ut dig för mycket. 

Veckans boost: Humor, skratt och delad glädje gör veckan bättre. Bio, teater eller konserter i sällskap med familj eller vänner ger er alla ett lyft och många förenande minnen. 

Hälsotipset: Vintern ökar dina näringsbehov. Vitaminer och mineraler är extra viktigt. 

Kärlek och relationer: Fredagen och lördagen är veckans bästa dejtingdagar både för singlar och partners. Resten av veckan är bättre ägnad tillsammans med dina närmaste. 

Vågen

Du har ett behov av ledighet så här efter de intensiva helgerna och det här är en perfekt vecka att göra så lite som möjligt under. Ju mer du kan skjuta upp desto bättre mår du. 

Veckans boost: Delegera och involvera andra så mycket som möjligt. Att få andra att göra jobben åt dig gör dig inte lat utan får andra att uppskatta dig som en engagerad ledare. 

Hälsotipset: Du har massor med kraft, lägg den på sånt du tycker är roligt. 

Kärlek och relationer: Det finns en sensuell underton i allt du tar dig för från och med tisdagen. Kärleksmöjligheterna är aldrig långt borta och förälskelsechanserna stora. 

Skorpionen

Dina nyårslöften får en tuff start för veckan är full av lockelser och riktigt bra ursäkter för undantag och snedsteg. Se det inte som ett misslyckande, bara en uppskjuten inledning. 

Veckans boost: Guilty pleasures och hemliga nöjen lockar och får dig att känna dig speciell. Unna dig de där sakerna du tycker saknades under helgerna för ett extra egolyft. 

Hälsotipset: Träning ge ursäkter för annat slarv och är värt tiden bara därför. 

Kärlek och relationer: Du och din dejt eller partner är inte riktigt på samma plats. Vill du ha en bra kärleksveckan ändå är presenter och gester bättre än passionerade ord. 

Skytten

Det du gör, gör du bra men ditt hjärta är inte riktigt där. Du har svårt att hitta motivationen och energin för att komma igång med någonting nytt. Ett lägre tempo gör dig gott. 

Veckans boost: En mindfulnessvecka koncentrerad på aktiv vila och att hitta harmoni mellan och dina ambitioner gör dig gott. Börja året med en inre resa. 

Hälsotipset: Nyårslöften är en bra sporre har du inte gjort något bör du göra ett nu. 

Kärlek och relationer: Ärlighet är rätt kärleksnyckel och sanningar, särskilt om intima önskemål och svåra känslor, öppna nya dörrar. Lita på din partner så hittar ni en ny närhet. 

Stenbocken

Du är ovanligt kreativ och just nu finns det både tid och möjlighet att starta någonting nytt. Sätt efter dina drömmar i år och ge resan en bra start genom att börja resan med en gång. 

Veckans boost: Öppenhet och samarbete skapar nya möjligheter. När du är fokuserad släpper du sällan in andra, gör ett undantag så får du värdefull hjälp på vägen. 

Hälsotipset: Inled året med att etablera bra rutiner, förutsägbarhet lägger en bra grund. 

Kärlek och relationer: Tisdagen och söndagen sticker ut som veckans mest romantiska dagar. I övrigt blir det snarare kamratskap än kärlek som tar upp ditt känsloutrymme. 

Vattumannen

Din passionerade själ leder dig och får dig att skina i allt du verkligen brinner för. Baksidan är att du inte har tålamod med sånt som känns som meningslösa måsteuppgifter. 

Veckans boost: Flirt, förälskelser och uteliv. De stora festerna har varit men människorna du mött då och känslorna som väckts har inte försvunnit, all kärlekstid blir gyllene. 

Hälsotipset: Testa vad du står, inled året medan skapa en ny baslinje för din form. 

Kärlek och relationer: Året inleds med en omvälvande vecka. Saker kommer ställas på sin spets och alla relationer växer eller förändras. Det blir turbulent men innerligt. 

Fiskarna

Det känns som om det nya året inte riktigt har kommit igång, de förändringar du räknat med och nyheter du väntat på uteblir. Tomheten gör dig lite stingslig och rastlös. 

Veckans boost: Ett tydligt mål gör dagarna roligare. Bestäm dig för att klara av någonting under veckan och lägg din tid på att lyckas med, när du utmanar dig själv växer du. 

Hälsotipset: Träning med kamp- eller tävlingsinslag är extra roligt och får dig att ta i. 

Kärlek och relationer: Din partner eller dejt behöver ta initiativ och så då för den romantiska gnistan under veckan. Du vill ha närhet men känner dig lätt avvisad när du visar vägen. 

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här i Wellness. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.