Horoskop vecka 21, 2022

 • Tor Tolander
Publisert:

Astro 23–29 maj

Sommaren närmar sig med stormsteg. Hur blir den nästa sista veckan i maj för dig, enligt stjärnorna? Wellness astrolog Tor Tolander ger oss veckans horoskop 23–29 maj.

Väduren

Veckan växer efterhand och du går från klarhet till klarhet. Tvekar du inför val du behöver göra är det första du tänker på nästan alltid det rätta. Agera snarare än resonera. 

Veckans boost: Energilyftet får du under onsdagen. Du är på väg in i en väldigt kraftfull period så allt typer av träning och fysiskt arbete ger mycket och går lätt.

Hälsotipset: Dags att lyfta blicken och sätta nya, högre, långsiktiga mål.

Kärlek och relationer: Du har mycket för dig såhär när våren möter sommaren men all tid du lägger på dina relationer får du mångdubbelt tillbaka. Särskilt arbetsveckan ser romantisk ut. 

Oxen

Det ligger förändring i luften och du är otålig vilket du inte brukar vara. Så länge du har uppgifter framför dig är det inte så märkbart men stillasittande gör dig på dåligt humör. 

Veckans boost: Allt som utmanar ditt intellekt gör dig gott för du är kvick i tanken. Samtal, kulturupplevelser och spelkvällar med familjen lyfter.

Hälsotipset: Dina rutiner fungerar och ger stabilitet. Håll på dem.

Kärlek och relationer: Du är på väg in i årets hetaste månad och den tjuvstartar redan till helgen. En romantisk lördagsutflykt eller en het fredagsdejt får hjärtat att bubbla.

Tvillingarna

Det närmar sig födelsedagstider men du känner inte för att summera utan snarare för att accelerera. Det positiva umgänget ger energi och är en språngbräda till nya äventyr.

Veckans boost: Du skiner i alla sociala sammanhang och ju festligare de är desto roligare har du. Du lyfter alla runt dig och den delade glädjen värmer mycket och varar länge.

Hälsotipset: Träna i grupp, det peppar både dig och dem du tränar med.

Kärlek och relationer: Du kan få en romantisk vecka men inte utan arbete. Rolig och givande blir veckan av sig själv, ska det bli mer behöver du vara tydlig med vad du vill ha.

Kräftan

Du är i en bryttid då saker kommer att ändras och rutiner tas bort eller göras om. Du är framsynt och kan styra istället för att bara glida med. Alla initiativ nu gör framtiden bättre. 

Veckans boost: Dina planer går inte som du tänkt! Se det som möjligheter till nya upplevelser så får du en spännande vecka och ett rejält självförtroendelyft.

Hälsotipset: Det kan vara läge för en träningspaus och en riktningsändring.

Kärlek och relationer: Veckan börjar lite trögt men under torsdagen vänder det och det blir fler leenden och en mycket flirtig helg. Kärleksplaner innan dess leder till frustration.

Lejonet

Du har haft lite svårt att få det du vill och det du hinner med att hålla ihop men nu vänder det. Satsa på dina hjärteprojekt för ju mer tid du lägger på dem desto bättre blir veckan.  

Veckans boost: Gör något osjälviskt! Din givmildhet och ditt stora hjärta syns inte så mycket som det borde. Ge någon annan glädje så får du den hundrafalt tillbaka.

Hälsotipset: Lägg tid på din träningsmusik. Rätt rytmer ger en rejäl turboboost.

Kärlek och relationer: Ditt vägvinnande sätt och din generositet syns under arbetsveckan. Vardagsromantik och dagtidsdejter är en vinnare, helgen blir familjemysig.

Jungfrun

Den effektiva sammarbetsmänniskan du brukar vara märks inte. I stora som små sammanhang uppstår missförstånd och du behöver lägga energi på att behålla ditt lugn.

Veckans boost: Utrymme och enmansupplevelser ger dig balans och harmoni. Allra bäst funkar vattennära naturupplevelser som fiske, kanot, båtturer eller simning.

Hälsotipset: Matlagning utomhus skänker glädje och smakupplevelser. Dags att grilla.

Kärlek och relationer: Det här är inte din hetaste vårvecka men med planering får du en fin långhelg. Dock krävs ett val mellan kärlek, familj och vänner för bara två av tre hinns med.

Vågen

Det uppstår konflikter som du inte kommer att kunna undvika under veckan. Det viktigaste är att du inte låter dig dras med av upprörda känslor. Ditt sinne för rättvisa leder till bra lösningar.

Veckans boost: Passioner skänker vardagen en ny lyster. Allt du verkligen brinner för skänker glädje vare sig det är din partner eller aktiviteter du längtar efter. 

Hälsotipset: Rör dig under arbetsdagarna, stillasittande är din främsta fiende.

Kärlek och relationer: Du lever på en knivsegg när det kommer till relationer. Det blir hett. Det kan också koka över i motsättningar som sen leder till heta nätter.

Skorpionen

Din envishet kan ställa till det för dig. Kolla att du verkligen tänkt rätt innan du sätter igång för när du väl gett dig in i något har du svårt att byta kurs och ändra dig.

Veckans boost: Humor och skratt i sällskap med dina närmaste vänner ger massor av fina minnen. Se en show, gå på bio eller ha en spontan kompiskväll, gärna på onsdagen.  

Hälsotipset: Se inte till resultaten just nu utan koncentrera dig på att ha roligt.

Kärlek och relationer: I grunden är det här en bra vecka, särskilt för dig som har familj. Dock väntar en del besvikelser när yttre händelser förstör stunder du sett fram mot.

Skytten

Viljan och inspirationen har du haft länge och under den här veckan faller alla bitar på plats. Sträck vingarna och lita på din förmåga. Det finns nästan inget du inte klarar.

Veckans boost: Affärer av alla slag går strålande. Fyndshoppa eller sälj grejer på nätet. Just nu har du en kusligt säker näsa för klipp och kan spara rejält inför sommaren. 

Hälsotipset: Gå i säng trött. Hårt jobb och härliga maxpass ger sköna vibbar.

Kärlek och relationer: Alla pilar pekar rakt upp vare sig du har en partner eller söker en ny. Förutom måndagen och söndagen lönar det sig att chansa och våga mer än vanligt.

Stenbocken

Din kompetens får sällskap av en ovanlig klarsynthet vilket gör jobbet lätt och gör dig till en bra mentor och lärare. Peppa andra och visa vägen med goda exempel.

Veckans boost: Ge andra en hjälpande hand, särskilt utanför arbetslivet. Att dela med dig av din tid och dina kunskaper väcker beundran som du förtjänar och gör dig gott.

Hälsotipset: Ta småskavanker på allvar innan de växer. Du är urstark men inte osårbar.

Kärlek och relationer: I grunden är det inte din bästa kärleksvecka men den kan överraska, särskilt om din partner eller dejt tar initiativ och gör något utöver det vanliga.

Vattumannen

Ensamhet är det enda som kan sätta käppar i hjulen för dig just nu. Allt är roligare och lättare när du gör saker med andra medan det du gör på egen hand blir motigt.

Veckans boost: Du hittar mycket glädje i vardagen och din humor smittar. Flirt och lekfullt munhuggande med vänner och arbetskamrater ger arbetsdagar fulla av glädje.

Hälsotipset: Teknik och detaljfokus stärker dig. Testa Yoga, Tai Chi eller liknande.

Kärlek och relationer: Lekfullhet leder ofta längre än du tänkt dig eller trott vara möjligt. Planera inte för mycket utan låt dina infall styra så blir kärleksveckan väldigt intressant.

Fiskarna

Veckan tar en oväntad vändning på tisdagen vilket gör att gjorda planer och rutiner du litat på inte fungerar. Var redo att snabbt tänka om så blir det bra trots allt.

Veckans boost: Läge att pyssla om hemma. Allt ifrån att flytta om i vardagsrummet till mer grundliga hemmamakeovers ger trevlighetsfaktorn en rejäl knuff i rätt riktning.

Hälsotipset: Mental utmaning är en viktig del av all träning, racketsporter passar ypperligt.

Kärlek och relationer: Du och din lekkamrat är inte på samma plan just nu vilket ställer till det för dina kärleksförhoppningar under veckan. Till helgen är ni åter i synk.

Redaktionens val

 1. HOROSKOP

  Väduren – det säger ditt stjärntecken om dig

 2. HOROSKOP

  Oxen - det säger ditt stjärntecken om dig

 3. HOROSKOP

  Så är tvillingen – allt om stjärntecknet

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här i Wellness. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.