Vattumannen

Datum: 19 januari–18 februari

Publisert:

Den intelligenta vattumannen är mycket romantisk och satsar oerhört mycket på sitt kärleksliv när detta fungerar bra. När det uppstår vardagsproblem eller gnistan slocknar så är dock risken stor att vattumannen helt tappar intresset.

Läs allt om stjärntecknet här.

Vattumannen är en nytänkare och lever i framtiden snarare än i nuet. Tar snabbt till sig ny teknik och nya idéer, och hittar dessutom egna användningsområden för både prylar och annat. En vardagsuppfinnare som skickligt hittar originella lösningar på det mesta. Det kan gå så långt att Vattumannen aktivt undviker rutiner och kända lösningar, och det kan skapa problem både på jobbet och hemma. Samtidigt kan det vara uppfriskande att söka efter nya vägar och kanske hitta en som är bättre än den etablerade.

Vattumannen är också mycket romantisk, och satsar oerhört mycket på sitt kärleksliv när detta fungerar bra. När det uppstår vardagsproblem eller gnistan slocknar så är risken stor att Vattumannen helt tappar intresset. Kärleken ska vara unik, magisk och ödesmättad, annars får det vara. Riktigt stora svårigheter klarar Vattumannen oftast bra, det är småsaker, tjafs och tristess som sänker skeppet.

Vattumannen är intelligent och har lätt för att lära, även om det inte alltid syns på skolbetygen. Det beror på att Vattumannen lär sig för sin egen skull. Ju högre utbildning desto bättre går det för Vattumannen. Det finns många forskare i detta stjärntecken. Vattumannen är också bra på att lära ut och har ofta unika pedagogiska metoder.

Vattumannen vill vara med och skapa en bättre värld. Föregår ofta med gott exempel, är generös, vänlig och uppmuntrar andra så att de vågar tro på sina drömmar. 

I yngre år fokuserar Vattumannen på ideologi, politik och filosofi. Med åren blir Vattumannen mer inriktad på konkreta och praktiska lösningar.

Baksidor

Vattumannen har svårt att stå ut med att andra lider och kan må väldigt dåligt bara av att följa med i nyheterna. Tycker inte om att be om hjälp utan försöker klara av allt själv.

Dolda talanger

Vattumannen ser bortom det uppenbara och fastnar inte i mönster. En nytänkare i alla sammanhang, politiskt, vetenskapligt, konstnärligt, tekniskt. Vattumannen ser möjligheter i det omöjliga och vågar det som ingen annan vågar.

Jobbet

Vattumannen är en kreatör, en idéskapare och den på jobbet som alltid tänker utanför lådan. Tycker inte om att bli styrd och har en tendens att trassla till jobb som handlar för mycket om rutiner. Är mycket trevlig och hjälpsam, så till den grad att de egna arbetsuppgifterna kan bli lidande.

På fritiden

Vattumannen har ett eller två specialintressen som kräver mycket tid och utrymme. Inte sällan är det något kulturellt eller politiskt, eller något ämne som Vattumannen är expert på. Vattumannen är också en samlare men håller oftast bara på med en samling några år. Mår bra ute i naturen.

Kärleken

Vattumannen är romantisk, omtänksam och hoppfull. Vattumannen ställer stora krav på sina relationer och ger fort upp om det inte finns någon gnista kvar. Vardagstristess kan vara förödande, det krävs gemensamma drömmar och romantiska stunder. Annars söker Vattumannen det någon annan stans.

Sex

Vattumannen tänder på fantasier, drömmar och idéer. Det udda och originella lockar, och så är det viktigt att det finns en intellektuell samklang. Vattumannen har också ett stort behov av närhet och beröring. Sexlivet fungerar inte bra alls om vardagen saknar kramar och visad omtanke.

Familjeliv

Vattumannen gillar nytt och spännande. För många traditioner och konventioner kan få Vattumannen att känna sig kvävd. I Vattumannens drömfamilj har alla utrymme att verkligen vara sig själva och jaga sin egen lycka. Vänlighet och fördragsamhet är nyckelord Vattumannen uppskattar.

Vänner

Vattumannen har massor av vänner och bekanta. Väldigt omtyckt, för att inte säga älskad. Vattumannen är social men inte ute efter ytligt umgänge utan vill ägna tiden åt djuplodande samtal. Gillar att festa av och till men det ska vara magnifikt och oförglömligt, annars får det vara.

Livsmål

Att göra världen till en bättre plats.

Tarotkort

Stjärnan, som representerar hopp och fria tankar.

Element: Luft

Planet: Uranus

Nyckelord: Fantasi

Färg: Turkos

Turdag: Lördag

Lyckostenar: Ametist, akvamarin, turkos.

Lyckodjur: Tiger

Lyckotal: 8

Annons

Bästa pris på vitaminer & mineraler

Utforska Wellness

Om skribenten