Lejonet

Datum: 22 juli – 22 augusti

 • Hanna Tolander
Publisert:

Det charmiga lejonet älskar uppmärksamhet och beröm de är dessutom noga med att lyfta andra, tycker om nästan alla och belyser alltid deras starkaste sidor. Den som får sola sig i glansen känner sig utvald och speciell.

Läs mer om stjärntecknet lejonet här.

Lejonet har Zodiakens starkaste utstrålning. Ojämförligt charmigast erövrar Lejonet snabbt scenen oavsett miljö. Lejonet är den självklara huvudpersonen i varje historia och väldigt ofta den självskrivna ledaren. Det går inte alltid bra, för Lejonet är egentligen bäst på att arbeta självständigt och inte på att leda andra. Framför allt har Lejonet svårt att delegera, och alldeles för ofta slutar det med att Lejonet sköter i stort sett hela projektet själv. Alternativt ställer Lejonet väldigt höga krav på alla sina underlydande.

Det är samtidigt mycket trevligt att befinna sig i närheten av ett Lejon. Lejonet är noga med att lyfta andra, tycker om nästan alla och belyser alltid deras starkaste sidor. Den som får sola sig i glansen känner sig utvald och speciell. Trots att Lejonet onekligen tar upp en hel del utrymme och både hörs och syns mycket så upplever de flesta i Lejonets närhet att deras självkänsla stärks. Lejonet får andra att uppleva att de tas på allvar och att de verkligen har något att komma med. Många storartade projekt har börjat med att ett Lejon nickade gillande och sa att det var en fantastisk idé. Lejonet verkar engagerad och imponerad även när Lejonet egentligen bara är ljummet intresserad, för ett Lejon tycker om när andra människor blir glada.

Lejon mår dåligt av att vara isolerade. Uppmärksamhet och beröm är nödvändigt för att Lejonet ska kunna utvecklas. Längtan efter beröm gör också att Lejonet drar sig för att visa sina svaga sidor och kan göra en hel del för att dölja dem. Äldre Lejon är inte lika noga med att visa upp en fin fasad utan vågar vara mer personliga.

Baksidor

Lejonet är ofta extremt fokuserad på uppgiften och kan glömma tid och rum. Möjligen det minst punktliga stjärntecknet. Har också en kärlek till bekvämlighet som kan leda till ren lättja.

Dolda talanger

Lejonet är en mästare på nödlösningar. Det finns nästan inget som ett Lejon inte kan laga med silvertejp. Lejonet är bra på datorer också, både hårdvara och mjukvara. Över huvud taget har Lejonet ett väl utvecklat sinne för teknik.

Karriär

Lejonet älskar att glänsa och behöver ett arbete där det är möjligt. Lejonet fokuserar på sig och sina uppgifter och kan vara rätt dålig på att samarbeta men är ändå en populär kollega tack vare sin charm, positiva attityd och vilja att lyfta andra. En skicklig problemlösare oavsett miljö.

Fritid

Lejonet har många intressen. Några är bestående men Lejonet är också känd för att satsa hårt på en hobby bara för att släppa taget om den helt nästa säsong. Lejonet är sportig och orädd men allra mest förtjust i att bli underhållen. Älskar film och teveserier. Utpräglad bingewatchare.

Kärlek

Lejonet är intensiv, sexig och karismatisk. Lejonet investerar väldigt mycket i sina relationer men kommer trots det att periodvis vara känslomässigt frånvarande. När någon annan del av livet är intressantare så lägger Lejonet ofta hela sitt kärleksliv på is utan att tänka på det.

Sex

Lejonet är tekniskt skicklig och blir bara bättre med åren. Att partnern njuter är oerhört viktigt för Lejonet som helt kan tappa lusten om det inte går att få ett passionerat gensvar. Vad Lejonet själv föredrar kommer längre ner på prioriteringslistan. Har ett stort behov av ömhet och beröring.

Familj

Lejonet får ofta ledarrollen trots att den passar Lejonet ganska dåligt. Visserligen älskar Lejonet att vara nummer ett men att dela ut uppgifter till andra går inte lika bra. Ibland slutar det med att Lejonet sköter exakt allt själv. Det går bättre om någon annan agerar arbetsledare.

Vänner

 Lejonet är allas vän, med något enstaka undantag. Lejonet är bra på att få andra att känna sig sedda och uppskattade. Men det är ganska få som kommer så nära Lejonet att det på allvar blir en personlig kontakt. Lejonet lyssnar gärna men delar mycket sällan med sig av sina egna problem.

Boken om kristaller

Tukan förlag

Boken om kristaller

169,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Livsmål

Att nå sin fulla potential. Att bli berömd.

Tarotkort: Styrkan, som representerar Lejonets förmåga att lyckas mot alla odds.

Element: Eld

Planet: Solen

Nyckelord: Jag

Färg: Orange

Turdag: Söndag

Lyckostenar: Karneol, onyx, tigeröga.

Lyckodjur: Apa.

Lyckotal: 1

Redaktionens val

 1. HOROSKOP

  Så är kräftan – allt om stjärntecknet

 2. HOROSKOP

  Väduren – det säger ditt stjärntecken om dig

 3. HOROSKOP

  Oxen - det säger ditt stjärntecken om dig

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Hanna Tolander