Väduren

Datum: 21 mars – 20 april

 • Hanna Tolander
Publisert:

Den utåtriktade väduren är full av energi och har, tack vare sin energiska personlighet, lätt att nå sina mål. Väduren är entusiastisk och varm samtidigt som de kan vara egenkära och självupptagna.

Läs allt om stjärntecknet väduren här.

Väduren är Zodiakens mest energiska tecken, ingen annan har samma drivkraft. För Väduren är det viktigt att vinna. Väduren pratar gärna om att det viktigare att delta än att segra, och att livet består av lagarbete – men när det kommer till kritan är Väduren inte nöjd med mindre än en guldmedalj. Väduren lyckas dessutom ofta nå sina mål trots att målen är så krävande. Vädurens kombination av mod, offervilja och ren envishet räcker långt. Baksidan med detta är att Väduren inte alltid är snäll mot sig själv, det är lätt hänt att till exempel hälsan blir bortprioriterad till förmån för något viktigt projekt eller ett steg uppåt i karriären.

Att göra något tillsammans med en Vädur är en intensiv upplevelse. Väduren är född att leda och är nästan alltid den som organiserar och ordnar allt, både på jobbet, i familjen och i vänkretsen. Och det ska mycket till för att Väduren ska ändra en plan, det går fint att grilla även om det är iskallt och gråmulet. Väduren är enormt pålitlig och sviker praktiskt taget aldrig löften.

När det kommer till konflikter och svårigheter så är Väduren en krigartyp som absolut inte ger sig. Ingen försvarar sina vänner och familjemedlemmar bättre än en Vädur. Men det är onekligen inte roligt att gräla med en Vädur – och det är nästan omöjligt att vinna. Det är också svårt att kompromissa, för Väduren ser kompromisser som förluster.

Väduren tycker att utveckling är viktigt och nöjer sig aldrig med att bli kvar på samma plats någon längre tid. Äldre Vädurar är oftast mycket livserfarna och mångkunniga.

Baksidor

Väduren hatar att ge upp och envisas ibland med att fortsätta trots att det helt uppenbart inte kommer att gå bra. Har också svårt att erkänna fel och misstag. Ber sällan om ursäkt.

Dolda talanger

Väduren har en poetisk ådra och en medfödd känsla för konst och kultur. Väduren mår bra både av att själv skapa och av att njuta av andras verk. Innehållsrika och poetiska sångtexter brukar vara en stor favorit för Vädurar.

Karriär

Väduren föredrar att leda andra och gör alltid sitt bästa för att hamna i spetsen. Ingen mästare på lagarbete men en väldigt pålitlig kapten. Väduren är effektiv och tycker om utmaningar, så ett ansträngande och svårt arbete passar betydligt bättre än ett som är enkelt och långsamt.

Fritid

Väduren tycker om att vara aktiv och har många intressen. Sport och idrott passar Väduren men det är inte ovanligt att Väduren hellre sitter i publiken än deltar. Föreningsliv och politik skapar en meningsfull fritid. Lägg till kultur, enstaka resor och många naturupplevelser.

Kärlek

Väduren är uppriktig, ärlig och modig. En lojal, pålitlig partner som värdesätter sina relationer. Men att dela makten rättvist är Väduren inte så bra på, ofta får Vädurens livskamrat för lite att säga till om. Väduren är också dålig på att kompromissa och väljer aldrig medelvägen.

Sex

Väduren är passionerad och rakt på sak, orädd men sällan fantasifull. Väduren är både fysisk och energisk, och behöver oftast ett regelbundet sexliv för att må bra. När sexlivet inte fungerar av något skäl så brukar Väduren ersätta det med andra fysiska aktiviteter, till exempel sport.

Familjeliv

Väduren trivs med att vara den som sätter tonen. Det är oftast Väduren som står för de regler som gäller i hushållet, och ibland har det varit så sedan Väduren var liten. När Väduren inte får vara den som bestämmer så kan det få effekten att Väduren väljer att inte delta alls istället.

Vänskap

Väduren är utåtriktad och målmedveten. Vänner väljs med omsorg, oftast baserat på gemensamma intressen eller på medlemskap. Till exempel söker Väduren gärna vänner bland andra som är med i samma förening eller samma politiska parti som Väduren. Väduren har många vänner och många kontakter.

Livsmål

Att bli en vis och kunnig människa som andra kan be om råd.

Tarotkort: Kejsaren, som representerar Vädurens beslutsamhet och talang för ledarskap.

Element: Eld

Planet: Mars

Nyckelord: Energi

Färg: Röd

Turdag: Tisdag

Lyckostenar: Diamant, hematit, karneol.

Lyckodjur: Drake.

Lyckotal: 3

Redaktionens val

 1. HOROSKOP

  Oxen - det säger ditt stjärntecken om dig

 2. SEX

  Sexställningen du kommer älska – enligt ditt stjärntecken

 3. ANDLIGHET

  Drömtolkning – det betyder dina drömmar

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Hanna Tolander