Skorpionen

Datum: 23 oktober – 21 november

Publisert:

Å ena sidan reserverad och avvaktande, å andra sidan passionerad och dramatisk. Det är inte så lätt att veta var man har Skorpionen.

Läs allt om zodiakens mest mystiska stjärntecken här.

Skorpionen är zodiakens mest mystiska tecken. Svår att komma inpå livet, reserverad och avvaktande. Samtidigt passionerad, dramatisk och ofta svidande uppriktig. Det är inte så lätt att veta var man har Skorpionen. Det beror delvis på att alla Skorpionens mål är personliga. Skorpionen vill inte bli bättre än någon specifik person utan bara bäst jämfört med sina egna förutsättningar. Kan gå på en rival riktigt hårt så att det ser synnerligen personligt ut, men så fort kraftmätningen är över och Skorpionen har nått sitt mål – eller misslyckats - så är alltsammans glömt.

Skorpionen är oerhört begåvad men kan ha haft rätt svårt i skolan ändå. Delvis beror det på att Skorpionen inte alls respekterar regler som verkar finnas där bara för att finnas där. Samma sak gäller lagar. Skorpionen följer sin egen moral och har sällan någon förståelse för andras uppfattning i moralfrågor.

Det här är också det tecken som har störst fallenhet för magi. Skorpionen är oerhört intuitiv men mer inriktad på effekt än på andlighet. Många Skorpioner kan spå, och de flesta använder den talangen för att förverkliga sina ambitioner snabbare. 

Skorpionen är målmedveten och fokuserad. Ägnar sig sällan åt mer än en sak i taget. Kan strunta i jobbet för kärlekens skull, eller göra precis tvärtom. Den som älskar en Skorpion får stå ut med att inte alltid stå i centrum.

Skorpionen älskar förändring, omväxling, nya områden att erövra. Ser ofta livet som en hinderbana där det gäller att klara av så många hinder som möjligt och på så sätt utvecklas.

Baksidor

Skorpionen är så intensiv att det kan skapa problem. Om fokus ligger på kärlekslivet, till exempel, får allt annat vänta. När passionen styr så spelar konsekvenserna ingen roll alls.

Dolda talanger

Skorpionen beskrivs ofta som opålitlig men är det mest lojala av alla stjärntecken. Lojaliteten gäller förstås bara Skorpionens närmaste, i övrigt väljer Skorpionen den mest lönsamma vägen. Skorpionen har alltid is i magen.

Jobbet

Skorpionen är självständig och oberoende, och behöver ett arbete med mycket utrymme för egna beslut. Passion, intuition och ett skarpt öga för detaljer gör Skorpionen till en stor tillgång i alla lägen där det måste gå fort och man inte får någon andra chans. Trivs också i konstnärsyrken.

På fritiden

Skorpionen har oftast någon samling eller hobby som hänger med genom åren. Annars är detta stjärntecken känt för att byta intressen ofta. Har vanligen testat sig igenom många träningsformer och sporter från judo till forsränning. Skorpionen mår bra av omväxling och förändring.

Kärleken

Skorpionen är passionerad, sexuell och intensiv. Med Skorpionen blir det aldrig någonsin ljummet och sällan enkelt. Skorpionen är en sådan som hänför och väcker enorm åtrå, men kan också glömma bort sin partner helt om det skulle vara något annat som hamnar i fokus under en period.

Sex

Skorpionen är det skickligaste stjärntecknet i det här sammanhanget. Skorpionen är lyhörd och förstår oftast precis vad partnern behöver men är samtidigt självisk nog att försvara sina egna lustar och intressen. Det leder till ett varierat och roligt sexliv med stor utvecklingspotential.

Familjeliv

Skorpionen är familjens beskyddare, en tiger som ofta håller sig i bakgrunden och kanske till och med verkar en smula distanserad men som omedelbart skrider till verket om fara hotar. Obrottsligt lojal. Kan vara lite svårt att komma överens med, är envis och avskyr att kompromissa.

Vänner

Skorpionen har få riktiga vänner och är väldigt rädd om dessa. Som Skorpionen resonerar är det ingen poäng med att ha en vän om man inte kan lita på den andra till hundra procent. Har en del bekanta via yrkesliv eller intressen men är inte så väldigt noga med att hålla kontakten med dem.

Livsmål

Att uppnå total självdisciplin och perfekt inre balans.

Tarotkort: Döden, som representerar Skorpionens vilja att förändras.

Element: Vatten

Planet: Pluto

Nyckelord: Passion

Färg: Svart

Turdag: Tisdag

Lyckostenar: Obsidian, malakit, dalmatinerjaspis.

Lyckodjur: Gris.

Lyckotal: 3

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här i Wellness. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.