Oxen

Datum: 21 april – 21 maj

 • Hanna Tolander
Publisert:

Den pålitliga, lugna och godhjärtade oxen älskar rutiner och traditioner. Ingen dröm är omöjlig att uppnå och inget hinder är för stort. Oxen är en diskret hjälte, det slutar ofta med att omgivningen står där häpen när målet väl är uppnått.

Läs allt om stjärntecknet oxen här

Oxen är Zodiakens starkaste tecken. Ingen annan är lika uthållig, lika tålmodig eller lika envis. Det går sällan fort för en Oxe men Oxen kommer alltid i mål. Vid en ytlig titt kan det se ut som om Oxen inte har några ambitioner, men det stämmer inte. Det är bara väldigt viktigt för Oxen att vardagen fungerar, att det finns möjlighet att koppla av och att familjen inte blir bortprioriterad. Ambitioner som kräver att man sliter dygnet runt lockar inte. Istället får det ta tid, men ingen dröm är omöjlig att uppnå och inget hinder är för stort. Oxen är en diskret hjälte, det slutar ofta med att omgivningen står där häpen när målet väl är uppnått.

Oxen är förutsägbar, älskar rutiner, regler och traditioner. Flexibilitet är inte något Oxen frivilligt visar upp. Fasta tider är viktiga och Oxen har en tendens att schemalägga allt från tandborstning till pappersarbete. Det är svårt att hitta någon som är mer pålitlig än Oxen, men den som försöker förändra en Oxe har en herkulisk uppgift framför sig.

Oxen är lugn, godhjärtad, praktisk och bra på att tillgodose andras behov. Barn och djur trivs bra runt Oxar. Växter också. Oxens hem är oerhört hemtrevligt och bekvämt.

Oxen blir sällan arg och är avgjort svårprovocerad. Men när ilskan väl tar fart så väntar ett vulkanutbrott. Att vara i närheten av en vredgad Oxe är verkligen inte roligt, och det tar oftast lång tid innan vreden lägger sig.

Oxen är också mycket ekonomisk. Så småningom brukar Oxen använda sina resurser och kunskaper för att bygga upp något eget, till exempel ett företag, en fastighet eller en förening.

Baksidor

Oxen tycker inte om förändring och kan ibland utvecklas till en inbiten bakåtsträvare. Oxen är också envis, ändrar sig ogärna och har gott om förutfattade meningar. Lite av en tjurskalle.

Dolda talanger

Oxen är bra på att få saker att växa, frodas och må bra. Krukväxter, andra människor, hus, djur, företag, pengar. Oxen är en mästare på omvårdnad och förvaltning. Dessutom är detta Zodiakens mest romantiska tecken, lite i smyg. 

Jobbet

Oxen är så självständig att det kan bli knepigt att arbeta i grupp. Regler och rutiner är för Oxen vad vatten är för en fisk. Därför fungerar Oxen bäst i ett yrke där det är viktigt att hålla ordning och följa regler, och betydligt sämre på en flexibel och omväxlande arbetsplats.

På fritiden

Oxen har få intressen men är djupt engagerad i dem. Det brukar dels handla om något man bekvämt kan göra hemma, något handarbete till exempel. Och dels om något man gör utomhus, som vandringar. Många Oxar har hund. Utrymme för mys i soffan är också viktigt. Ingen jäkt på fritiden.

Kärleken

Romantisk, omtänksam, lojal och trofast. Oxen tror på den sanna och livslånga kärleken. Men utveckling och förändring är inte Oxens starkaste sida så Oxens partner får vara beredd på att göra allt arbete med att utveckla relationen helt själv. Väldigt bra partner för den som älskar rutiner.

Sex

En välmående Oxe är passionerad, romantisk och uthållig. Men vardagen påverkar väldigt mycket. En trött och sur Oxe har litet eller inget intresse för sex, och kan på sin höjd tänka sig fem minuter av rutinsex. För ett lyckat sexliv gäller det alltså att satsa på balans och ett bra livspussel.

Familjeliv

Oxen trivs när allting förblir som det var. Traditioner är viktiga och till exempel födelsedagsfiranden ska förändras så lite som möjligt med åren. Oxen är hela familjens trygga punkt, den som aldrig tappar fotfästet och alltid finns där. Oxen har ofta många husdjur och många växter.

Vänner

Oxen har få vänner och kan tycka att det är svårt att lära känna nya människor. Riktiga vänner är praktiskt taget familjemedlemmar och Oxen behandlar dem därefter. Oxen är varm, generös, vänlig, tålmodig och pålitlig. Dessutom ställer Oxen gärna upp med ett prakitiskt handtag när det behövs.

Livsmål

Att bli inflytelserik, att vara den som fattar besluten.

Tarotkort: Påven, som representerar Oxens kärlek till struktur, ordning och traditioner.

Element: Jord

Planet: Venus

Nyckelord: Styrka

Färg: Guld

Turdag: Fredag

Lyckostenar: Smaragd, tigeröga, rosenkvarts

Lyckodjur: Orm

Lyckotal: 6

Redaktionens val

 1. HOROSKOP

  Väduren – det säger ditt stjärntecken om dig

 2. SEX

  Sexställningen du kommer älska – enligt ditt stjärntecken

 3. HOROSKOP

  Stjärntecknen du passar bäst ihop med

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Hanna Tolander