Årshoroskop 2022

Astro 1 januari - 31 december

Publisert:

Hur blir ditt år enligt astrologin?

Wellness astrolog Tor Tolander ger dig horoskop för 2022.

Här är ditt årsastro 1 januari - 31 december.

VÄDUREN

2022 är i första hand ett år för utveckling och ansvarstagande. Du känner att du behöver komma vidare och starta nya projekt eller åtminstone ha nya mål att se fram emot. Årets första månader kommer att handla mer om att hitta inspiration och välja väg. Fram emot april känner du att du hittat rätt och efter det får du ett aktivt år där du kommer kunna pricka av många av de mål du satt upp för dig själv. Du får ett år som huvudsakligen blir enkelt.

Kärlek

Det här blir inte ditt allra hetaste kärleksår men det finns många ljusglimtar och glädjeämnen att se fram mot. För dig som är letar efter kärleken är mars, maj, augusti och november dina bästa kärleksmånader och chansen är god att du hittar rätt under 2022. Är du i ett förhållande är det gemensamma framtidsplaner som får kärleken att växa. 

Karriär

Det här är troligen årets starkaste kort för dig för du har mycket goda chanser att utvecklas och göra positiva intryck på din omgivning och dina chefer. I år lönar det sig att ha ambitioner och att visa andra att du har dem, gå utbildningar, sök nya uppgifter och framför allt visa att du tar ansvar så kommer du att belönas för det. 

Hälsa

När det kommer till hälsa och träning gäller samma sak som för året i stort, långsiktiga planer lönar sig extra bra och mål du sätter upp har du goda chanser att nå. Dock är det ett uthållighetsarbete för väldigt lite kommer gratis och det tar lite tid innan du ser resultat. I grunden är detta ändå ett bra hälsoår för dig.

Du mår bra av

Tänk dynamiskt, väl nya mål när du kör fast hellre än att slita i motvind.

OXEN

Grundtonen för året som kommer är drömmar och förhoppningar. Du är en väldigt jordnära och praktisk person men just i år behöver du mer än rutiner för att trivas. Du behöver sammanhang, visioner och tro på något större för att känna dig inspirerad och det gör 2022 till ett perfekt år för fördjupning, förkovring och nya kunskaper. Läs, lär, och väx som människa är temat för ett bra år och alla drömmar stora som små är värda att sätta efter. 

Kärlek

I år behöver kärleken ha ett mål för att växa och utvecklas. Du har ett behov att komma närmare din partner och helst hitta nya beröringspunkter. Ett utmanande år väntar, med en del konflikter men det betyder också att det blir ett passionerat år med stora chanser att hitta kärleken och att slumrande känslor väcks till liv igen. 

Karriär

Lagkänsla och gemensamma mål betyder mycket under det här året och det är ett lugnt och fint år för dig som redan trivs utan särskilt många förändringar. För dig som letar arbete eller känner att du inte trivs blir det lite motigare men söker du dig till platser med god stämning snarare än jobb som ger högst lön blir det ett bra år.

Hälsa

Hälsa i år handlar mycket om balans och inre välmående. Träning och kroppsliga utmaningar hanterar du bra och du kan räkna med att du får ut exakt det du förväntar dig av den nivå du väljer att hålla i gång på. För verkligt välmående är det som sagt insidan som räknas med mat, sömn och delaktighet som de allra viktigaste bitarna.

Du mår bra av

Sammanhangen är allt, du behöver veta att det du gör har ett värde.

TVILLINGARNA

Det första halvåret blir väldigt spännande och du som gillar när det händer mycket runt dig kommer trivas riktigt bra. Fram till mitten av juli kommer du att behöva vara beredd på att ta initiativ och att göra om planer med kort varsel för det behövs stor flexibilitet för att du ska få ut max av tillvaron. Efter sommaren går tempot ner rejält så du som trivs med ett mer förutsägbart liv har en lugn och härlig höst och vinter att se fram mot.

Kärlek

Många överraskningar väntar dig under året och med det både heta stunder och en hel del drama. Särskilt första halvåret blir en riktig berg och dalbana med heta passioner, svartsjuka och löften som ges och bryts. 2022 är ett år då förhållanden stärks, bryts eller bildas och du kommer behöva dina vänner att luta dig på och få stöd av. 

Karriär

Det är ett rörigt och rörligt år som väntar och kanske just därför går det ovanligt lätt för dig. Vare sig du satsar på karriären eller jobbar för lönen kommer du få större ansvar, särskilt under det första halvåret. I år kommer dock vänner, privatliv och fritid i första hand så njut av medgången men låt den inte ta all din tid.

Hälsa

Under det hektiska första halvåret kommer större satsningar huvudsakligen att leda till frustration eftersom alla tvära kast stör tränings- och hälsorutiner. Förlita dig på vettiga matvanor och bra vila fram till sommaren och spara hälsolyften till juli. Andra halvåret är som gjort för satsningar för du har tid, vilja och oändligt med kraft.

Du mår bra av

Otvunget umgänge med dina nära. Små roliga stunder ger glädje.

KRÄFTAN

Inled året i lugnt tempo för att undvika besvikelser och se nyårslöften som långsiktiga åtaganden snarare än något du ska börja med direkt, vintern blir full av motgångar om du sätter för höga mål. I slutet av mars börjar allt gå bättre och ju ljusare året blir desto mer lyft får dina planer och sommaren är din allra bästa tid, inte bara för lata dagar utan också för nya projekt och stora livsstilsval. 2022 blir ett härligt år med en seg start.

Kärlek

För dig som letar efter en relation blir det kommande året roligt och spännande. Det finns stora chanser att hitta en partner särskilt under februari och juli, inga månader är dåliga. För dig med partner blir det ett lugnt år då gemensamma planer är det som får kärleken att växa. Gör semestrar och ledigheter till romantiska höjdpunkter.

Karriär

Se det kommande året som ett mellanår då du lägger grunden för framtiden. Det första halvåret handlar mest om att få gruppen att fungera och om att anpassa sig till nya omständigheter medan andra halvan är perfekt för utbildningar och att ta till sig och förmedla kunskaper. En mentorsroll gör att du ser ditt arbete i ett nytt ljus.

Hälsa

Din grundhälsa är stabil men förändringar till det bättre kräver tålamod vare sig det gäller träning, livsstilsförändringar eller återhämtning. Se ditt välmående som ett helhetsprojekt där noggranna planer är viktiga. I år har du dessutom extra mycket nytta av yttre inspiration vare sig det handlar om en ny kokbok eller tid med en PT.

Du mår bra av

Skynda långsamt. Du når dina mål med eftertanke och tålamod.

LEJONET

Om du oroar dig inför 2022 kan du sluta för ett lyckosamt år väntar dig. Visst kommer det en del utmaningar under året men som helhet blir det lugnt, roligt och ganska bekymmersfritt. Du hinner med det du ska och skapar extra guldkanter med din charm, och om det kniper har du energi nog att lösa det mesta med kraft när det krävs. Det enda som blir lite jobbigare är om du har ambitioner du vill uppnå för det kräver ett fokus som du inte alltid har lust att ha.

Kärlek

Lägger du tid på din relation får du tillbaka mer än du ger och det gäller särskilt under den tidiga våren och i augusti-september. I övrigt är det ett väldigt behagligt kärleksår då den största faran är att du känner dig så bekväm i kärleken att du inte lyssnar på din partner och att det skapar onödig osämja. Bjud på dig själv så kommer passionen.

Karriär

Det här kan bli ett väldigt bra karriär- och jobbår då du kan skörda frukterna av inte bara årets utan tidigare års insatser. Men då krävs fokus och engagemang utanför det du ser som dina vanliga arbetstimmar. Ingenting är omöjligt att uppnå men dina drömmar förblir drömmar om du inte satsar helhjärtat på att uppfylla dem. 

Hälsa

Du har goda intentioner men dels känns ofta annat viktigare och dels så är det lätt för dig att prioritera annat i ögonblicket så riktigt ambitiösa satsningar kommer troligen att falla ganska platt. Du som har hälsa som arbete kan räkna med ett toppår men för alla andra handlar det om att hitta en nivå som ger omedelbar utdelning.

Du mår bra av

Dela njutningar. Lyxiga stunder är alltid bättre i sällskap.

JUNGFRUN

På många sätt kommer detta att kännas som ett lugnt och harmoniskt år då ganska lite händer men det är inte hela sanningen. För när du ser tillbaka på året i december är det mycket som ändrats och väldigt mycket av det du hoppas på nu som faktiskt blivit av. För de förändringar som skett har antigen gått nästan omärkligt långsamt eller varit så lätta att genomföra att du inte tänkt på dem. Det här är ett år då bara din vilja sätter gränserna.

Kärlek

Året börjar med ett par riktigt heta vintermånader då det finns gott om chanser till passionerat umgänge och att möta nya partners om du letar efter det. Efter det lugnar året ner sig men känslorna är aldrig långt borta så även om det inte är intensivt passionerat så får du ett fint kärleksår med en starkt flammande september som bonus.

Karriär

Det finns två vägar för dig i år. Den lätta är att säga ja till de erbjudanden du får vilket ger dig ett roligt men förutsägbart år där glädjeämnen och motgångar tar ut varandra. Det svåra sättet är att du väljer dina egna mål och sätter efter dem. Det ger större tillfredsställelse men kräver betydligt mer kraft, uppoffringar och tålamod.

Hälsa

Det här blir ett wellnessår där balans och hälsa är ett mer givande vägval än jakt på toppresultat. Ditt välmående handlar inte om vilka framgångar du når utan mer om hur givande vägen dit var. Stora mål är bra träningssporrar men det är glädjen i att gå till träningarna som ger dig styrka och riktning, inte troféerna vid vägens slut.

Du mår bra av

Bra mat, livsglädje och helhetstänkande skapar förutsättningar för välmående. 

VÅGEN

Året som kommer handlar mer om familj, framtid och stora livsval än om jobb för din del. Om du känner att du behöver en omedelbar förändring eller ett nytt jobb är det under det första och möjligen andra kvartalet som du har flyt med det, för efter sommaren kommer andras behov och, som sagt, långsiktiga åtaganden som hem och livsval att ta tid och kraft. I år vänder du blad och sätter upp nya mål, helst tillsammans med dina närmaste. 

Kärlek

2022 blir ett romantiskt år gjort för nya löften och stora känslor. Alla förhållanden som inleds under året och alla nya löften som ges får en riktigt bra start och blir långvariga. Så om du vill gifta dig, flytta ihop eller hitta kärleken så lägger du grunden för något stort. Dina bästa kärleksmånader är mars, juli och oktober.

Karriär

Om du vill ta nya steg är det viktigt att komma igång direkt för det är under vintern och fram till och med början av maj du lyckas bäst med utbildningar och jobbintervjuer. Resten av året gör du ett bra och uppskattat jobb men annat kommer att ta upp din tid och det gör att du lyser starkast i kända miljöer och med invanda uppgifter.

Hälsa

Du har ett stabilt hälsoår där det största hotet är att du blir sjuk lättare än vanligt fram till mars. Är du försiktig under de inledande månaderna går resten av året som på räls och ger dig en stabil bas för rejäla hälsosatsningar. Det lönar sig att ta upp en sport eller aktivitet du låtit vila, för alla nystarter triggar dig i år.

Du mår bra av

Rutiner och god ordning. Fasta mattider och god sömn gör underverk.

SKORPIONEN

Ditt år blir roligast om du sätter dina egna behov i första rummet. I vanliga fall tänker du mycket på andras behov och när du gör det i år sker det ofta på bekostnad av din självkänsla. Det här är ett år då det finns gott om utrymme för dina egna projekt och det du tycker är viktigt, om du säger ifrån och prioriterar dig själv. 2022 ger dig stor frihet att välja vad du vill satsa och goda förutsättningar för dig att lyckas på alla livets områden.

Kärlek

Året som väntar är inte ett särskilt hett år när det kommer till känslor och romantik. Kärleksframgångar handlar mer om vad din partner gör för dig än det du hoppas på och det gör hens innerlighet och vilja extra viktig. Årets stora kärleksplus är att det inte finns några dåliga månader, chansen till närhet är alltid lika stor.

Karriär

Du kan själv välja ambitionsnivå efter intresse för låter du livet rulla på så förlorar du ingenting och då slutar året på samma nivå som det började. Vill du däremot pröva vingarna och satsa på dina egna drömmar kommer det också gå bra för finns viljan är det här ett riktigt bra år att starta nytt eller driva större projekt under.

Hälsa

I år lönar det sig med en extra sporre för att lyfta hälsosatsningar. Sätt tydliga mål och unna dig en belöning när du når dem. Allra bäst fungerar resor eller kulturupplevelser som morötter men låt smak och plånbok styra. En hälsoresa i år kommer gå bra så länge du håller dig motiverad och har tålamod att nå de förväntade resultaten.

Du mår bra av

Att stanna av och tänka på allt bra du har med jämna mellanrum.

SKYTTEN

Om du har några nyhetslöften lönar det sig att ta i tu med dem på en gång. Du har massor med energi under årets inledning och ju snabbare du tar tag i saker desto bättre går de. Året som väntar dig har en del utmaningar men du har både kraft och uppfinningsrikedom att ta dig igenom alla hinder som möter dig och utnyttja alla chanser du får. Ta dig bara an sådant som känns motiverande för tröttnar du på något är det lika bra att släppa det direkt.

Kärlek

Under det kommande året är det ganska långt mellan de stora passionerna men när de drabbar dig brinner du desto hetare. Chansen till nyförälskelse och kärleksdramatik är som allra störst efter sommaren och när känslorna slår till blir det hett, svårstoppat och livsändrande. Starka förhållanden växer medan svaga byts ut mot nya.

Karriär

Det är som ledare och inspiration som du skiner som mest under året. Andra ser upp till dig och du lyfter alla grupper du är en del av. Det lönar sig också bra att vara ödmjuk och dela beröm och uppmärksamhet med andra, alla vet din betydelse medan beröm från dig värmer och sporrar medarbetare och underlydande till nya höjder.

Hälsa

Tro på det du gör, håll fast vid de rutiner du har och de rutiner du skapar under årets första fyra månader. Vare sig det gäller mat, träning eller livsstil så vet du vad som fungerar, det enda som behövs är självförtroende och tid att göra det du vill och känner att du måste. Ditt slit kommer att betala sig, räkna med ett hälsolyft efter sommaren.

Du mår bra av

Samverka med andra. Det är i grupp du lyser som klarast och orkar mest.

STENBOCKEN

Året får en rivstart och du känner direkt att du både kan och orkar göra mer än de flesta. Under våren kommer en period då du känner dig lite mera vilsen men lita på dig själv och håll fast vid det du tror på. Även när det strular som mest är du vanligen på rätt väg och motsättningar kommer att gå över ganska snabbt. Du har ett mycket bra och produktivt år framför dig som bara har två dippar, en i april-maj och en i början av oktober. 

Kärlek

Det är under årets mörkaste månader kärlekslyckan är som bäst och året inleds med tre riktigt heta månader då dina initiativ tänder din utvalda. Hett både för dig som letar och för dig som vill se ditt förhållande djupna och växa. Under våren och hela sommaren är omständigheterna viktigare och resor den mest romantiska miljön.

Karriär

Du är ofta klippan som andra lutar sig på och i år är det sant i dubbel bemärkelse. Å ena sidan är det du som bär mycket av det arbete som blir gjort och din kraft gör att alla runt dig blir bättre. Å andra sidan är det inte alltid dina insatser får den uppmärksamhet de förtjänar. Den trygghet du skapar tas lätt för given.

Hälsa

Det enda stora hälsohotet utöver vinterkrämpor är utmattningskänslor. Ibland känns det som att det du gör saknar mål och mening och det riskerar att dra ner dig i onödan. Du behöver pepping och positiv uppmärksamhet mer än vanligt i år. Satsa på gruppaktiviteter när du tränar, jobbar och väljer vad du gör på fritiden och med familjen.

Du mår bra av

Beröm och positiv feedback, gör saker med andra så växer självkänslan.

VATTUMANNEN

Det här är ett år med personlig utveckling i centrum och det kommer att märkas på livets alla områden. Ibland, särskilt under våren, kommer det att föra med sig att du känner dig lite håglös inför dina vanliga rutiner och åtaganden och det är en signal att du borde tänka om och hitta nya vägar. I huvudsak handlar det inte om att ändra livsmål för de du har passar dig väl. Det handlar mer om hur du vill nå dem och vad och vilka som du vill ha med på vägen till dem.

Kärlek

Du är en passionerad person som gärna visar dina känslor och älskar när andra vågar göra detsamma och i år kommer det att vara fullt av dagar då det händer. Du får ett flirtigt och ofta lockande år fullt av möjligheter för känslorna att få ett utlopp. Alla lockelser kommer inte vara rumsrena så risken finns att du sårar personer i din omgivning.

Karriär

Ta ett steg tillbaka av och till och se med neutrala ögon på vad du gör och varför du gör det. Det är lätt att du fastnar i rutiner som gör jobbet onödigt enahanda och stelbent när du har kapacitet att få saker att fungera så mycket bättre. Låt din kreativitet komma till utlopp i ditt jobb så lyfter du arbetsglädjen och resultaten.

Hälsa

Du får ett riktigt bra hälsoår då du har lätt att komma i form och lägga ovanor bakom dig. Särskilt enkelt går det när du kan ersätta dåliga vanor med goda som ger samma sorts kickar. De viktigaste två sakerna under året är att bryta dåliga mönster och att vara noggrann med detaljer för blir du skadad tar återhämtningen lång tid.

Du mår bra av

Spontana infall och livsbejakande utlopp. Våga sticka ut och ta risker.

FISKARNA

Du är en ansvarstagande och osjälvisk person som ofta prioriterar gruppen före dig själv. Just i år är det en ovanligt dålig idé för du har alla chanser att ta nya steg i din självutveckling, utmana invanda mönster och välja nya livsvägar. Under årets första hälft är det yttre förändringar som ger mest. Nya jobb, nya träningsformer och en ny framtoning lyfter. Årets andra hälft handlar mer om relationer, förhållanden, välmående och inre utveckling.

Kärlek

Inga större förändringar väntar före sommaren. Undantaget är att du som letar efter en partner har goda chanser i april. Efter midsommar hamnar kärleken i centrum och mycket kommer att kretsa runt era långsiktiga prioriteringar och vad ni hoppas på av framtiden. Hittar ni gemensam grund blir det en romantiskt höst, om inte väntar en ny kärlek.

Karriär

Du kommer att ifrågasätta dina insatser och ditt värde på din arbetsplats. Det är viktigt att inte du får svar på den frågan för att det är dags att du antingen får den roll och den erkänsla som du förtjänar eller att du hittar en roll eller ett arbete som ger dig det. Månaderna före juni är gjorda för jobbförändringar och nystarter.

Hälsa

Din hälsa kommer att vara en spegling av ditt inre mående i år. När du mår bra kommer du lätt i form och kan genomföra förändringar smidigt, medan allt känns avlägset och tungt när du inte känner dig sedd och uppskattad. Lägg din kraft på själslig utveckling och att hitta en livsväg du trivs med så kommer även träningen att gå lätt.  

Du mår bra av

Värme, väldoft och trivsel skapar balans, lägg tid på ditt hem.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här i Wellness. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.