Skytten

 • Hanna Tolander
Publisert:

Datum: 22 november - 21 december

Den självständiga skytten är alltid på väg mot nästa utmaning. Skyttens frihetslängtan gör dock att långsiktiga åtaganden inte är särskilt frestande. Det är inte ovanligt att skytten förblir singel länge.

Läs allt om frihetens tecken skytten här

Skytten är frihetens tecken. Självständighet och oberoende är heligt för Skytten som älskar att hjälpa andra men avskyr att själv behöva hjälp. Skytten är alltid på väg mot nästa utmaning, nästa upptäckt, nästa resmål. Skytten har ofta ett intresse för andlighet, men Skyttens utveckling är kopplad till praktiska erfarenheter och upplevelser, inte till någon inre resa. Att sitta fast i rutiner och vardagspyssel får en Skytt att vissna. Skyttens frihetslängtan gör att långsiktiga åtaganden inte är särskilt frestande och det är inte ovanligt att Skytten förblir singel länge. Ibland hela livet. 

När Skytten funderar på att ta ett lån så är det oftast för att något projekt lockar, något som Skytten kan utveckla och bli framgångsrik med. Att förbättra saker, att öka värdet, att få något att expandera – allt sådant får Skytten att känna livsglädje. Extra härligt är det när det går fort också. Skytten älskar fart och fläkt, och avskyr att stå still på samma fläck.

Skytten är rak och okomplicerad, ärlig och alltid på väg framåt. Det är sällan Skytten har några hemligheter, möjligen något som någon annan har sagt i förtroende men inga egna. Skytten är också känd för sin uppriktighet, Skytten säger som det är utan något filter även om sanningen kan såra. Kan möjligen tänka sig att använda vita lögner om omgivningen verkligen insisterar på det.

Skytten har konstnärliga talanger också men de är ofta osynliga tills Skytten lämnat medelåldern bakom sig och har sänkt tempot en aning istället för att ständigt ha hundra bollar i luften.

Baksidor

Skytten kan inte förlora och tar alltid en kamp på allvar. "Fia med knuff" kan snabbt förvandlas till en ärofull strid på liv och död. Skytten är också lite väl uppriktig ibland.

Dolda talanger

Skytten är oerhört modig och dessutom snabbtänkt. Den kombinationen gör att Skytten presterar fantastiskt bra i stressade situationer och nödlägen oavsett hur mycket som står på spel. Det finns många hjältar i detta stjärntecken.

Jobbet

Skytten är trots sin enorma energi bättre på att följa än på att leda. Trivs i grupper med god sammanhållning och skapar laganda på ett ögonblick. Flexibel och stresstålig, tvekar aldrig inför en utmaning. Skytten avskyr konflikter och har svårt att förstå människor som tjafsar om småsaker.

På fritiden

Skytten är sportig, energisk och trivs med en mycket aktiv fritid. Älskar att resa och drar sig inte för strapatser och äventyr. Att utforska nya platser och testa nya saker är det bästa Skytten vet. Ägnar sig åt handarbete eller hantverk ibland men tröttnar oftast fort på sina projekt.

Kärleken

Skytten är uppriktig, orädd och positiv. Som partner är Skytten lojal och ärlig, och tills motsatsen är bevisad utgår Skytten ifrån att alla andra också är det. Det är inte så att Skytten är naiv, det är bara det att utgångspunkten är att ingen förtjänar att dömas på förhand. Skytten är hygglig.

Sex

Skytten är okomplicerad och har oftast en rak, enkel syn på sex. Men eftersom Skytten också gillar att testa nya saker så är ingenting uteslutet. Skyttens erfarenheter på det erotiska området beror väldigt mycket på vad tidigare partners har föreslagit. Ibland ersätter Skytten sex med sport.

Familjeliv

Skytten är hjälpsam och tycker om att känna sig behövd. Ofta den som gör mest i hela hushållet. Gammalt groll och sura miner kommer åt Skytten, och om det inte går att rensa luften är det inte omöjligt att Skytten gör sitt bästa för att bryta all kontakt istället. Gemenskap är ett måste.

Vänner

Skytten är social och fördomsfri, får lätt vänner och umgås gärna med kolleger, grannar, släktingar och vänners vänner. Själv kan Skytten betrakta sig som blyg och lite tillbakadragen men det är inte det intryck Skytten gör på andra. Allmänt omtyckt och flexibel, kan passa in överallt.

Livsmål

Att hitta sin sanna passion.

Tarotkort

Måttan, som representerar Skyttens ambition och självdisciplin.

Element: Eld

Planet: Jupiter

Nyckelord: Triumf

Färg: Lavendel

Turdag: Torsdag

Lyckostenar: Lapis lazuli, granat, topas.

Lyckodjur: Råtta

Lyckotal: 7

Redaktionens val

 1. HOROSKOP

  Stjärntecknen du passar bäst ihop med

 2. SEX

  Sexställningen du kommer älska – enligt ditt stjärntecken

 3. HOROSKOP

  Så är jungfrun – allt om stjärntecknet

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Hanna Tolander