Kräftan

Datum: 22 juni – 22 juli

 • Hanna Tolander
Publisert:

Det mystiska tecknet kräftan är både känslosam och empatisk men samtidigt mycket viljestark och kan gå över lik för att nå sina mål. Kräftan bryr sig verkligen om och är alltid beredd att ge ett gott råd, emotionellt stöd eller praktisk hjälp.

Läs allt om stjärntecknet kräftan här.

Kräftan är ett mystiskt tecken. I ena änden känslosam, hänsynsfull, empatisk och lyhörd för andras behov. I andra änden viljestark, målinriktad och benägen att gå över lik om så krävs. Att komma emellan en Kräfta och Kräftans ambition är enormt riskabelt. Det gäller att veta vilken sida av Kräftan man har att göra med. Till vardags är omtanken alldeles äkta, Kräftan bryr sig verkligen om och är alltid beredd att ge ett gott råd, emotionellt stöd eller praktisk hjälp. Man kan inte få en modigare, mer generös vän eller en mer solidarisk kollega. Det är också viktigt för Kräftans skull att Kräftan unnar sig utrymme för att sikta högt. En Kräfta som inte jagar sina drömmar är en Kräfta som inte mår särskilt bra.

Kräftan är oerhört kreativ och har en medfödd känsla för skönhet och elegans. Kräftans hem är en härlig kombination av genomtänkt design, bekvämlighet och personlig smak. När man kommer hem till en Kräfta känner man sig välkommen, för att inte säga utvald.

Att Kräftan är känslig, konstnärlig och intuitiv gör att det är relativt lätt att såra en Kräfta. Och detta är ett långsint stjärntecken som kan gå och grunna på en förolämpning i åratal. Olyckligtvis tycker Kräftan inte om att ta första steget i konflikter, och det bidrar till att saker får ligga och gro. I värsta fall är inte den andra parten ens medveten om att det finns en olöst konflikt.

Kräftan värdesätter pengar och materiella framgångar men populäritet är värt ännu mer. Kräftor blir ovanligt ofta berömda, trivs på scen och i media och har dessutom både charm och gott om talanger.

Baksidor

Kräftan är ingen mästare på rak kommunikation utan har en tendens att välja andra metoder, som till exempel sur tystnad. Har svårt att släppa saker och ältar ofta gamla konflikter.

Dolda talanger

Kräftan är mycket konstnärlig och det är ingen hemlighet. Mindre känt är att denna konstnärliga talang är synnerligen bred och inkluderar matlagning, design, smink, inredning, trädgårdsarkitektur, mode, etikett och koreografi.

Jobbet

Kräftan är född att leda men trivs även utan underlydande. Tycker om arbetsplatser med stor sammanhållning och gemenskap men är samtidigt fullt kapabel att arbeta alldeles ensam. Det enda som inte alls fungerar är dålig stämning, då vantrivs Kräftan omedelbart. Föredrar kreativa yrken.

Boken om kristaller

Tukan förlag

Boken om kristaller

169,00 kr

Läs mer

Wellness shop

På fritiden

Kräftan har oftast en eller ett par hobbys som hela tiden prioriteras och som ytterst sällan byts ut. Kräftan lägger också ner väldigt mycket energi på familjen, sina närmaste vänner och sitt hem. Reser inte ofta men lever ogärna utan resor. Kräftan älskar båtresor och kryssningar.

Kärleken

Kräftan är intensiv och kan inte tänka sig ett svalt förhållande. Kärleken får hellre vara uppslukande och komplicerad än enkel och ljummen. Kräftan kommer sällan över en gammal kärlek helt och hållet och går oftare tillbaka till ett ex än andra stjärntecken gör. Ofta svartsjuk.

Sex

Kräftan är sensuell, intuitiv och erotisk. Som sängkamrat är Kräftan oftast både tekniskt skicklig, passionerad och omtänksam. Kyla och ointresse kommer åt Kräftan som visserligen kan leva utan sex men har svårt att stå ut utan beröring, kramar, kärleksgester. Kräftan är väldigt fysisk.

Familjeliv

Kräftan är den som tar hand om alla, skapar ett mysigt hem och en varm gemenskap. Har ofta många husdjur, särskilt katter. Men periodvis kan Kräftan tröttna och försvinna in i något eget projekt, och då finns det en risk att familj och vänner känner sig fullständigt övergivna.

Vänner

Kräftan knyter kontakter via sitt yrkesliv eller i samband med någon hobby. Men de nära vännerna är ganska få och hänger ofta med genom hela livet. Vänskapen bygger praktiskt taget alltid på gemensamma intressen eller en delad upplevelse. Kräftan är en omtänksam, generös och hjälpsam vän.

Livsmål

Att vara älskad och omtyckt.

Tarotkort: Vagnen, som representerar Kräftans mod och viljestyrka.

Element: Vatten

Planet: Månen

Nyckelord: Intuition

Färg: Lila

Turdag: Måndag

Lyckostenar: Pärlor, månsten, rubin.

Lyckodjur: Får

Lyckotal: 2

Redaktionens val

 1. HOROSKOP

  Så är tvillingen – allt om stjärntecknet

 2. HOROSKOP

  Oxen - det säger ditt stjärntecken om dig

 3. HOROSKOP

  Väduren – det säger ditt stjärntecken om dig

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Hanna Tolander