Fiskarna

Datum: 18 februari–20 mars

Publisert:

Den mystiska fisken är en riktig människokännare men kan vara märkligt vag och osäker när det handlar om att definiera sina egna känslor.

Läs allt om Zodiakens allra mest andliga och begåvade tecken.

Fisken är mystisk, mångfacetterad och unik. Av alla Zodiakens tecken är detta utan tvekan det mest begåvade. Fisken föds med möjligheten att utveckla nästan vilken talang som helst, sedan avgör praktiska förutsättningar och personliga val vilken riktning Fisken ska gå i. Oftast väljer fisken en väg som gynnar andra minst lika mycket som den gynnar fisken själv. Fisken tappar motivationen om det fisken gör inte är till nytta för någon annan. 

Fisken är oerhört hänsynsfull och omtänksam men kan vara så fokuserad på en specifik uppgift att omvärlden försvinner. I det läget kan Fisken framstå som både självisk och frånvarande. Det är viktigt för fisken att omge sig med människor som förstår att fisken behöver gott om eget utrymme i sådana här lägen. Annars kan det bli så att fisken tar till sig kritiken och överger sina egna drömmar och ambitioner för att undvika att vara egoistisk.

Fisken är också det mest andliga stjärntecknet, har en rik inre värld och ett stort intresse för allt som är själsligt, från tro till psykologi. Fisken är intresserad av andra människor, deras känslor och motiv. Fisken är en riktig människokännare men kan vara märklig vag och osäker när det handlar om att definiera sina egna känslor. 

Fisken är sällan särskilt händig men är däremot en skicklig kock som presterar bra oavsett om rätten är en husmansklassiker eller något ultramodernt.

Fisken älskar kunskap och siktar på att bli klokare och klokare. I unga år lutar sig fisken hårt på sin intuition, sedan ersätts den gradvis med mer och mer avancerade teoretiska kunskaper.

Baksidor

Fisken har en förmåga att komplicera saker i onödan. Överanalyserar problem, särskilt små. Fisken oroar sig också väldigt mycket, även över saker som fisken inte alls kan påverka.

Dolda talanger

Fisken är ett märkligt tecken. Med rätt motivation finns det praktiskt taget inget som fisken inte kan klara av, utom möjligen tekniska problem. Fisken kan göra allt från att måla ett mästerverk till att bli expert på neurokirurgi.

Jobbet

Fisken är flexibel, vänlig och nyfiken. Har svårt att tåla konflikter och vantrivs om det ofta är dålig stämning på jobbet. Trivs bäst om arbetet är utvecklande och kräver empati. Att sitta fast i rutiner och i ett arbete som inte ger nya kunskaper kan göra fisken både frustrerad och ledsen.

På fritiden

Fisken älskar att resa men älskar ännu mer att komma hem. Fiskens hem är mysigt, personligt och ombonat, och fisken lägger ner mycket tid och möda på inredning och atmosfär. Fisken tycker om att läsa och studera, har ofta andliga intressen och har minst en hobby som motionerar hjärnan.

Kärleken

Fisken är omtänksam, innerlig och genuint intresserad av sin partners insida. Fisken vill känna sig behövd. En bra matchning för någon som tycker om att bli ompysslad, analyserad och definierad. Fisken själv beskriver sig som en öppen bok men blir snarare uppfattad som ett mysterium. 

Sex

Fisken har ett stort behov av beröring och ömhet, och står inte ut länge i ett kallt förhållande utan närhet. Själva sexakten är mindre viktig så länge närheten finns där. Gemenskap och delande är viktigare än passion. Samtidigt är fisken lyhörd och för det mesta en riktigt skicklig älskare.

Familjeliv

Fisken bryr sig om alla, och oroar sig för alla. Kan ha en tendens att lägga sig i andras beslut och ge råd som ingen har bett om. Men fisken är också hjälpsam, empatisk och ett underbart stöd när livet av olika skäl känns tungt. Fisken har alltid tid och fisken har alltid en kram över.

Vänner

Fisken kommer överens med alla utom med personer som hela tiden ställer till bråk eller är otrevliga. Men de nära vännerna är relativt få. Fisken ser dessa som familjemedlemmar, ställer upp i alla väder och är oerhört engagerad i att varenda en ska må bra och vara lycklig. Mycket omtänksam.

Livsmål

Att studera och förstå så mycket som möjligt.

Tarotkort

Månen, som representerar Fiskens intuition och andliga utveckling.

Element: Vatten

Planet: Neptunus

Nyckelord: Själ

Färg: Havsblå

Turdag: Torsdag

Lyckostenar: Rosenkvarts, akvamarin, fluorit.

Lyckodjur: Kanin

Lyckotal: 9

Annons

Bästa pris på vitaminer & mineraler

Utforska Wellness

Om skribenten