Tvillingarna

Datum: 22 maj – 21 juni

 • Hanna Tolander
Publisert:

Den fördomsfria och vänliga Tvillingen är väldigt lätta att tycka om. Ingen annan är lika flexibel eller lika sugen på nya upplevelser. Tvillingens anhöriga och vänner får dock vara beredda på att de hux flux kan bli bortglömda medan Tvillingen sätter efter något nytt projekt.

Tvillingen befinner sig i ständig rörelse. Ingen annan är lika flexibel eller lika sugen på nya upplevelser. Nyfikenhet är detta stjärnteckens mest framträdande drag. Tvillingar att utforska nya miljöer och nya aktiviteter. En baksida med detta är att Tvillingen sällan håller fast vid saker utan byter riktning ofta. Det är sällan Tvillingen går på djupet med någonting. Samtidigt är Tvillingen så snabblärd och påhittig att det inte är något fel på kunskaperna eller kompetensen.

Tvillingen är i grund och botten en vänlig själ som tycker om alla och utgår ifrån att alla är tänkbara vänner, tills motsatsen är ordentligt bevisad. Tvillingen är fördomsfri och alltid beredd att ge människor en andra chans. Det är väldigt lätt att tycka om Tvillingen. Men samtidigt får Tvillingens anhöriga och vänner vara beredda på att de hux flux kan bli bortglömda medan Tvillingen sätter efter något nytt projekt. 

Det här tecknet är väldigt bra på förändring och utveckling. Människor i allmänhet värjer sig mot förändring, särskilt om den går fort. För en Tvilling kan det inte gå fort nog.

Tvillingar älskar att ha roligt och lägger en rejäl del av sin tid på fester, nöjen och underhållning. Tvillingen är en bra värd också men är sällan den som sköter den praktiska delen av att ordna festen. Istället får var och en av Tvillingens många vänner någon liten uppgift att sköta om.

Med åren blir Tvillingen något mindre rastlös, och att hitta ett ställe som verkligen känns som hemma är ofta ett delmål. Lyckas ofta skrapa ihop en mindre förmögenhet vid mogen ålder.

Baksidor

Tvillingen är nyckfull och tappar ofta intresset. Kan i värsta fall byta jobb, fritidsintressen och livsmål regelbundet. Kan också vara ouppmärksam på hur andra mår. Ibland glömsk.

Dolda talanger

Att Tvillingen är snabblärd är ingen hemlighet men begåvningen för språk och oftast även matematik sträcker sig längre än så. Kan lära sig sju-åtta språk om viljan finns där. Har också en medfödd talang för alla former av handel.

Jobbet

Tvillingen har många sociala talanger och sprider positiv stämning i varenda lag eller grupp som Tvillingen deltar i. Trivs på jobb med täta sociala kontakter. Helst ska jobbet vara omväxlande också. Tempot får gärna vara högt men inte så högt att man inte hinner prata och skoja.

På fritiden

Vänner och bekanta är viktiga men alla utom de närmaste är samtidigt utbytbara. För Tvillingen räcker det att det finns roliga människor att umgås med, det behöver inte vara samma som förra gången. Gillar att festa och resa, har många hobbys men håller sällan fast vid dem länge.

Kärleken

Tvillingen är lekfull, nyfiken och flexibel. Blir väldigt ofta förälskad men känslorna kan gå upp i rök efter ett kort tag. Om en relation hållit i mer än sju år så håller den sannolikt livet ut. Att leva med en Tvilling kan ofta beskrivas som att leva med sin bästa vän, fast sexigare.

Sex

Tvillingen gillar omväxling och är öppen för förslag. Fantasifulla inslag brukar också locka, rollspel till exempel. Men Tvillingen är sällan förtjust i att ta initiativet, så om partnern är oengagerad finns det en risk att sexlivet blir trist eller upphör. Tvillingen följer men leder inte.

Familjeliv

Tvillingen är så bra på att sprida positiv energi omkring sig att familjelivet oftast är konfliktfritt. Det går att tala om allt och det är högt i tak men man får inte vara otrevlig. Med både barn och partner är Tvillingen i första hand en riktigt god vän, och det fungerar utmärkt.

Vänner

Några få utvalda vänner är konstanta, i övrigt är Tvillingen bra på att tappa kontakter och istället plocka upp nya. Kontaktnätet är mycket stort. Bäst trivs Tvillingen tillsammans med positiva och optimistiska människor, sådana som vågar drömma och ständigt har nya idéer att satsa på.

Livsmål

Att äga något av stort och bestående värde.

Boken om kristaller

Tukan förlag

Boken om kristaller

169,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Tarotkort: De älskande, ett kort som representerar Tvillingens många sociala kontakter och vänliga attityd.

Element: Luft

Planet: Merkurius

Nyckelord: Kommunikation

Färg: Gul

Turdag: Onsdag

Lyckostenar: Citrin, agat, dalmatinerjaspis.

Lyckodjur: Häst

Lyckotal: 5

Redaktionens val

 1. HOROSKOP

  Väduren – det säger ditt stjärntecken om dig

 2. SEX

  Sexställningen du kommer älska – enligt ditt stjärntecken

 3. HOROSKOP

  Oxen - det säger ditt stjärntecken om dig

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Hanna Tolander