Jungfrun

Datum: 24 augusti – 23 september

Publisert:

Den snabbtänkta jungfrun missar aldrig en detalj, slarvar aldrig och kapar inga hörn. Fast själv kan Jungfrun mycket väl beskriva sig som både lat och slarvig, för ingen ställer så höga krav på sig själv som jungfrun.

Läs allt om stjärntecknet jungfrun här.

Jungfrun är kunskapens tecken. Vad Jungfrun än ger sig på så är målet alltid perfektion, kompetens och ständig utveckling. Jungfrun är lättlärd och bra på både teori och praktik. Missar aldrig en detalj, slarvar aldrig och kapar inga hörn. Fast själv kan Jungfrun mycket väl beskriva sig som både lat och slarvig, för ingen ställer så höga krav på sig själv som Jungfrun. Kommer ofta mycket långt oavsett yrke men det kan vara till priset av att fritiden är obefintlig. Som tur är har Jungfrun en fantastisk förmåga att schemalägga och ordna saker, så Jungfrun hinner normalt med betydligt mer än de flesta.

Jungfrun är mycket snabbtänkt men försiktig med att fatta beslut. Gör alltid en konsekvensanalys, det här är inte ett stjärntecken som chansar. Jungfrun bryr sig mycket om regler och lagar och vill alltid ha alla sina papper i ordning. Snabba samhällsförändringar kan göra Jungfrun nervös och stressad fastän Jungfrun anpassar sig till de nya omständigheterna fortare än de allra flesta.

Jungfrun älskar resor men ägnar sig sällan åt nöjesresor. Att resa är snarare en del av att utvecklas och vidga sina vyer. Därför väljer Jungfrun resmål med historisk betydelse eller med unika företräden. Den troligaste favoriten är Grekland.

Eftersom Jungfrun är reserverad tills det finns en personlig kontakt så händer det att Jungfrun syns för lite och får för lite feedback. Det här brukar lösa sig när Jungfrun blir äldre, om inte annat så för att framgång gör att man märks. Med åren brukar Jungfrun också slappna av lite och visa upp mer av sig själv i offentligheten.

Baksidor

Jungfrun har inget som helst tålamod med slarv och godtar aldrig någonsin ursäkter. Kan vara otäckt byråkratisk och har en tendens att komma med svidande kritik. Lite av en pedant.

Dolda talanger

Jungfrun har en medfödd talang för skådespeleri och dramatik. Ibland också en härlig sångröst. När Jungfrun släpper fram hela sin sensuella charm så är det inte många som kan stå emot. Ett stjärntecken med många hemligheter.

Jobbet

Jungfrun är observant, analytisk och effektiv. Har anlag för både praktisk och teoretisk problemlösning och passar fint i yrken som kräver både flexibilitet och att man följer regler. Det enda som inte passar Jungfrun alls är ett arbete som består av rena rutiner och enkla uppgifter.

På fritiden

Jungfrun eftersträvar en hälsosam livsstil och brukar därför motionera regelbundet. Trivs ute i naturen snarare än på gymmet. Övriga intressen måste vara utvecklande, Jungfrun tappar sugen om det inte går att bli bättre, lära sig mer, utöka kompetensen. Är alltid på väg framåt.

Kärleken

Jungfrun är hemlighetsfull och visar inte upp sitt sanna jag i första taget. Men under den reserverade ytan finns det ett passionerat hjärta. Brukar inte ha tvåsamhet som livsmål men är absolut beredd att arbeta hårt för att utveckla relationen. Trofast, ibland mot allt förnuft.

Sex

Jungfrun är glödhet och när Jungfrun investerar tid och energi i sitt sexliv så finns det inga höjder som inte går att nå. Är inte rädd för att testa ovanliga varianter och det gäller inte bara sexlivet utan även relationer. Målet är  perfektion och maximal kunskap, som alltid med Jungfrun.

Familjeliv

Jungfrun kan ha svårt att slappna av. Hemmet måste vara ordnat, strukturerat och välstädat. Klarar inte av bristande punktlighet eller slarv. Men är däremot helt öppen för att man kan ha olika intressen och vanor. Oftast väldigt bra på att stödja barns intressen och ambitioner.

Vänner

Jungfrun har fler kontakter än vänner. Men den som har kommit innanför skalet är Jungfrun rädd om. Jungfrun är hjälpsam, omtänksam och en synnerligen lojal kamrat. Ytligare relationer är välordnade, välskötta och oftast konfliktfria. Jungfrun avskyr när något ser illa ut, ytan är viktig.

Livsmål

Att hitta sitt sanna jag och nå sin fulla potential.

Tarotkort: Eremiten, som representerar Jungfruns kärlek till kunskap.

Element: Jord.

Planet: Chiron

Nyckelord: Kompetens

Färg: Mossgrönt

Turdag: Onsdag

Lyckostenar: Safir, bärnsten, jaspis.

Lyckodjur: Tupp.

Lyckotal: 5

Utforska Wellness

Om skribenten