Vågen

Datum: 22 september – 23 oktober

Publisert:

Den utåtriktade Vågen tror på principer, lagar och regler. Vågen lägger ner avsevärd tid på att fundera kring rätt och fel. Vågens uppfattning om moral kan dock i vissa lägen vara lite väl hård och fördömande.

Läs allt om rättvisans eget stjärntecken här.

Vågen balanserar alltid allting. Det här är rättvisans eget stjärntecken. Inget får lämnas åt slumpen, innan det går att fatta beslut måste alla fakta ha samlats in och en noggrann analys vara gjord. Vissa säger att Vågen är velig och obeslutsam. Det är inte alls sant, men det tar naturligtvis lite tid att ta gå igenom hela processen, först samla in alla fakta och sedan granska dem.

Vågen tror på principer, lagar och regler. Moral och etik är också viktigt, och Vågen lägger ner avsevärd tid på att fundera kring rätt och fel. I grund och botten eftersträvar Vågen att så många som möjligt ska få det så bra som möjligt. Vågen är bra på att medla också, och lyckas skickligt med att inte välja sida.

Vågen är ett utåtriktat stjärntecken men har ofta inåtvända intressen, till exempel böcker, promenader utan sällskap eller mysiga filmkvällar på egen hand. Vågen älskar i och för sig fester, men det finns också ett behov av egentid. För att må riktigt bra behöver Vågen också en vän som det verkligen går att prata om allt med. 

Vågen är född att leda och passar strålande som till exempel administratör. Att tecknet är eftertänksamt betyder inte att chefsegenskaper saknas. Skulle en kris uppstå är Vågen en av de första som agerar, oavsett om det handlar om att skyffla papper eller om det handlar om att hjälpa andra att överleva från en position mitt i katastrofen.

Vågen siktar på struktur och ordning, jobbar dåligt när dessa två ting inte förekommer och lägger ofta band på sig för att inte lägga sig i andras liv för mycket.

Baksidor

Vågens uppfattning om moral kan i vissa lägen vara lite väl hård och fördömande. Har Vågen väl bestämt sig för att något är oacceptabelt finns det inga förmildrande omständigheter.

Dolda talanger

Vågen är född att underhålla. Ge Vågen en mikrofon och kvällen är räddad. Vågen är bra på att skapa feststämning. Detta stjärntecken har också en stor talang för matematik och logik, och är därför bra på schack och liknande spel. 

Jobbet

Vågen är duktig på att organisera, balansera och delegera. En utmärkt chef. När Vågen inte får ledarrollen så slutar det ofta med att Vågen gör större delen av jobbet själv. För att må bra på jobbet behöver Vågen sammanhållning, god stämning, högt tempo och varierade arbetsuppgifter.

På fritiden

Vågen mår bra av att vara ute i naturen. Vågen är sällskaplig, tycker om att festa och älskar att göra saker tillsammans med sina vänner eller med sin familj. Att studera är också roligt, särskilt när det är kravlöst. Vågen gillar kurser, både online och på plats. Har många böcker.

Kärleken

Vågen är delaktig, rättvis, engagerad. Vågen tror på livslång kärlek och är beredd att offra mycket för att uppnå den. Vågen väntar sig också mycket av sin partner och tolererar inte att bli nonchalerad. Ibland leder det till att Vågen inte ger sin partner något utrymme för egna intressen.

Sex

Vågen tar gärna initiativet, kommer med förslag och har gott om idéer. Samtidigt är Vågen öppen för förslag från sin partner. Udda sexleksaker och delade fantasier är sådant som lockar Vågen. Vågen är nyfiken och fördomsfri, och med rätt partner kan allt vara värt att testa minst en gång. 

Familjeliv

Vågen är familjens nav. Det är inte alltid det syns men i grund och botten är det Vågens val och önskemål som styr familjen. Det är Vågen alla andra vänder sig till, och det är oftast Vågen som reder ut konflikter, medlar och ordnar så att harmoni råder. Vågen är diskret men ändå chef.

Vänner

Vågen känner alla och alla känner Vågen. Det kan vara svårt att veta vilka som är vänner och vilka som bara är bekanta, för Vågen pratar om alla sina kontakter med samma värme. Vågen tycker om nästan alla och avskyr konflikter. Negativa människor brukar Vågen undvika, när det går.

Livsmål

Kunskap, bildning och visdom.

Tarotkort: Rättvisan, som representerar Vågens vilja att granska alla alternativ

Element: Luft.

Planet: Venus

Nyckelord: Balans

Färg: Blå

Turdag: Fredag

Lyckostenar: Diamant, bergkristall, jade.

Lyckodjur: Hund

Lyckotal: 6

Utforska Wellness

Om skribenten