Somna lättare med sjörapporten

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Har du testat att somna till sjörapporten? Wellness yogaprofiler Sheila och Magnus guidar oss i detta effektiva knep i jakten på bättre sömn.

Att ha sömnproblem är väldigt vanligt i Sverige. Men det finns mängder av tips och knep att testa i jakten på bättre sömn. Wellness yogaprofiler Magnus Fridh och Sheila Arnell guidar oss i allt från andningsövningar till speciell stretching. Eller varför inte testa sjörapporten?

Kattegatt omkring nord 2-7, tidvis växlande. Mest god sikt, men lokal dimma kan förekomma. Tyska bukten Omkring nord 4-9. God sikt. Öresund. Omkring nord 2-6, i eftermiddag tillfälligt något ökande. God sikt.

Kräver inget tillbaka

Fem gånger om dagen sänder Sveriges radio sjörapporten. Rabblandet av platser och vindar är i dag inte enbart till för dem som faktiskt är ute på havet. För många är det faktiskt ett hjälpmedel för att slappna av och kunna somna lättare.

– För några år sedan gjorde man en undersökning på Sveriges radio och det visade sig att väldigt många använde Sjörapporten som en godnattsaga. När man frågade varför man blir avspänd och kommer till ro av just sjörapporten menade många att det är det enda under en dag som inte kräver något tillbaka. Man kan släppa taget och bara lyssna och låta sig vaggas in i ett rofyllt lugn även om det blåser kuling i Hanöbukten.

Lyssna när Wellness yogaprofiler Magnus och Sheila guidar oss till ro med sjörapporten ovan.

ANNONS

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs (Extern länk)

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Redaktionens val

 1. SÖMN

  Så löser du dina sömnproblem – praktiska råd

 2. SÖMN

  Yoga nidra – effekten av en god natts sömn på 30 min

 3. SÖMN

  Somna lättare med enkla andningsövningen Nadi Shodana

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.