Vill du sova riktigt gott? Testa att sova utomhus

Publisert:

När sover man gott och inte? Kan det hjälpa att sova utomhus? Erika Kits Gölevik och Martin de la Foi pratar om sömn i Revolutionskvarten.

Yin-yoga, meditation, podden somna med Henrik, Yoga nidra, piller, sömnterapi, tyngdtäcke. Erika Kits Gölevik har testat det mesta för att lättare kunna somna. Att sova utomhus är en av de sakerna som hon faktiskt tycker fungerar.

– Att sova ute funkar, absolut, säger Erika Kits Gölevik.

Markus Torgeby som har bott i skogen i fyra år och skrivit en bok om att sova ute menar att det gör all skillnad att vara själv i naturen.

– Tänk om det fanns i arbetsbeskrivningen för beslutsfattare och politiker, en vecka i tystnad i naturen varje år. Där du får leva nära dina basbehov. Det ger de perspektiven och nyansskillnaderna vi behöver.

Lyssna på hela podden om sömn och se videon där Erika Kits Gölevik ger sina bästa tips kring att sova utomhus.

Annons

Bästa pris på vitaminer & mineraler

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Lars Johansson TestLars Johansson Test är frilansjournalist och skriver för Aftonbladet sajt https://www.wellness.se, men även för tidningar som SvD, Amelia, Icon och Damernas Värld. Hon jobbade på Aftonbladet under 00-talet, först på Hälsa, sedan som krogredaktör och restaurangrecensent. Sedan 2009 har hon frilansat, både för tidningar och tv-produktionsbolag som ITV. Utbildning: Medieproduktion och journalistik, 120 poäng, högskolan i Kalmar. Hon har även gått kurser i socialantropologi, idéhistoria och naturmedicin.