Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Sömnproblem: 3 tips om du har svårt att sova

Bättre sömn med enkla metoder

Publisert:

Har du svårt att somna på kvällarna? Då är du inte ensam.

Många svenskar lider av jobbiga sömnproblem.

Här får du tips på några metoder att prova för att sova bättre.

Sömnen påverkar din vikt, ditt mentala mående och om du sover bra minskar du risken för allt från förkylningar till cancer. Den viktiga djupsömnen stärker immunsystemet, hjälper dig med problemlösning, laddar upp hjärnans batteri och befäster faktaminnen. Stress, stillasittande och otaliga skärmar med blått ljus gör att vi sover allt sämre och ibland kan det kännas omöjligt att få sova riktigt gott.

Men det finns lösningar för dig som vill optimera din sömn och bli lyckligare, friskare, smartare och smalare. Och framförallt - piggare! Här nedan får du tre bra tips som alla främjar god sömn. Testa helst alla tre i kombination (innan läggdags, i sängen när du ska sova och generellt i vardagen) för bästa resultat.

Tyngdtäcke som får dig att slappna av

Tyngdtäckets funktion bygger på Deep Pressure Touch Stimulation, som är en terapiform som bygger på beröring. Forskning visar nämligen att ett omslutande tryck på kroppen gör så att kroppen växlar ner det sympatiska nervsystemet, som är aktivt när du utsätts för stress. Samtidigt aktiveras istället det parasympatiska nervsystemet, vilket är samma nervsystem som sänker din hjärtfrekvens, får dina muskler att slappna av och förbättrar blodcirkulationen

När du kryper ner i sängen, drar tyngdtäcket över dig och känner tyngden fördela sig över kroppen så startar du alltså den här sömnfrämjande processen. Många som använder tyngdtäcke beskriver det som att få en ”mysig kram” vid läggdags. Kroppen börjar producera må-bra-hormonet serotonin och sömnhormonet melatonin som ger en känsla av lugn i kroppen - vilket gör att du både somnar lättare och sover bättre!

Täcket håller dig avslappnad hela natten, och du som har för vana att oroligt vrida och vända på dig i sängen kommer istället uppleva en känsla av totalt lugn i kroppen.

Qoali Tyngdtäcke Alf

qoali

Qoali Tyngdtäcke Alf

2 695,00 kr

Tillfälligt slut

Wellness shop

Ett andningsbart täcke för alla årstider

Här är Alf, ett tyngdtäcke från Qoali, som kommer i tre olika vikter (6 kg, 8 kg och 11 kg) samt har vaddering av lyocell, som är ett mjukt och mycket andningsbart material som effektivt transporterar fukt och värme. En vuxen människa svettas mellan 2-6 dl per natt och därför är det viktigt att ha ett tyngdtäcke som reglerar temperaturen och andas bra. Med det här täcket sover du därför gott hela natten, året runt, oavsett årstid och temperatur i sovrummet.

Täcket har glaspärlor i premiumkvalitet uppdelade i 225 sektioner, så att tyngden fördelas fint över hela kroppen. Täcket är dessutom tillverkat i 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull, är helt fritt från plast och håller mycket hög kvalitet.

Kom ihåg! Oavsett vilken vikt du väljer så är designen och effekten av täcket precis samma. Vilken tyngd du behöver på ditt täcke handlar egentligen mest på hur pass omkramad du vill känna dig. Om du står och väljer mellan 6 kg eller 8 kg, så brukar det rekommenderas att du tar det som är tyngre.

Nu har du chansen att vara en av de första som provar det här nya tyngdtäcket. Just nu får du hela 40 % rabatt – handla här nedan för att ta del av kampanjen.


Exklusivt örtte med välgörande egenskaper

Har du svårt att varva ner på kvällarna, och kanske ännu svårare att bli pigg på morgonen? Testa detta paket med tre ekologiska örtteer, som alla har välgörande egenskaper och där varje råvara noggrant valts ut för sina unika fördelar, utifrån både vetenskap och tradition. Endast smaksatt med naturliga aromer.

Paketet innehåller dessa tre teer:

Holy Night, som innehåller aromatisk kamomill, lavendel, valeriana, lakrisrot, silverlind-blommor, äpple, citron-myrten, kardemumma-kapslar, svartvinbärsblad, och rosblad. Innehåller inga tillsatser, artificiella aromer eller koffein. Bara fullt av kända rogivande örter som använts i tusentals år för att bidra till bättre sömn. Ett bra val för dig som vill varva ner innan läggdags.

Awakening, som är en uppiggande och välgörande komposition av grön sencha, mate, citrongräs, ingefära, grön mate, gojibär, citronmeliss, apelsinskal, rosépeppar, safflor och naturliga aromer. Innehåller koffein och är rikt på antioxidanter. Med frisk smak av citrongräs och lite sting från ingefära är det ett bra val på morgonen.

Beautiful Skin, en ljuvlig blandning av fina ekologiska örter och färgsprakande blommor, örter och bär. Innehåller ekologiska äppelbitar, morotsflingor, blad från salvia och rosmarin, blomblad från fläder, hibiskus och ros, bitar av hallon, blåbär, jordgubb och granatäpple. Ett bra val varje dag för att främja hud, hår och välmående.

Köp ditt te-paket till kampanjpris här nedan - just nu 20 % rabatt!


Mosleys sömnskola

Svårt att sova? Du är inte ensam, och det finns hjälp att få. I den här boken delar Dr Michael Mosley med sig av forskning och egna erfarenheter samt en lång rad konkreta råd. Låt honom hjälpa dig reda ut vad som hindrar dig, men också hitta vad som får dig att sova gott. Lär dig vad sömnen betyder för din hälsa och vikt, men framför allt hur du – på bara fyra veckor – kan gå från sömnstörd till en god nattsömn genom att spela i samma lag som din kropps rytm, äta rätt mat, nyttja dagsljuset med mera. När du sover gott städas din hjärna, minnen sparas, känslor hanteras och du får hjälp att lösa problem. Dessutom håller du dig friskare i längden – och förstås, du mår bättre och är gladare på dagarna.

ANNONS

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår!

Werlabs (Extern länk)

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår!

Utforska Wellness