Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Hälsa

Sjukdomar och besvär

Reseapoteket – allt du behöver till semestern

  • Clara Öhrn
Publisert:

Insektsbett, solsting och magsjuka.

Det finns många åkommor du eller familjen kan råka ut för på semestern.

Här är viktigaste produkterna du inte får glömma att packa ner i necessären.

Foto: TT / iStockphoto

Ett reseapotek är bra att ha med sig var än du semestrar – på lantstället, båten eller på utlandsresan. Se till att vara väl förberedd för slippa infekterade insektsbett, solsting eller solbränna.

Myggmedel

Myggmedel

Alla vet vi hur irriterande det är med kliande myggbett över hela benen en sensommarkväll i juli. Undkom problemet med ett myggstift. Mygga original roll-on är ett mycket effektivt sätt att slippa bett från både myggor och knott. Smidig förpackning som gör det enkelt att applicera och ta med sig i väskan.

Ska ej användas av barn under tolv år.

Beställ klassisk roll-on från Mygga direkt här!

Första hjälpen

Första hjälpen-kit

Ett komplett första hjälpen-kit för små till medelstora sår och mindre brännskador. Väskan är perfekt att ha med sig på resan, på sjön eller i sommarstugan. Innehåller dessutom andra förnödenheter som kan vara bra vid andra mindre olyckor eller besvär som till exempel pincett, sax, brännsårsgel och antiseptiska servetter. En liten väska alla borde ha med sig, helt enkelt.

Wellness shop

Elektrolytpulver

Elektrolytpulver

Elektrolytpulver är bra att använda om du vill återställa vätskebalansen i kroppen. Detta sockerfria och välsmakande elektrolytpulver hjälper dig att upprätthålla balansen mellan de nödvändiga elektrolyterna i kroppen. Fungerar som vätskeersättning och är ett bra tillskott vid varma sommardagar, vid bastubad eller efter ett svettigt träningspass. Elektrolytpulvret kan även användas vid tillfällig magsjuka.

Utöver de viktiga elektrolyterna innehåller pulvret även C-vitamin, havssalt och organiskt svavel, som har flera hälsofördelar.

Wellness shop

Bedövningssalva

En supersalva mot onda och kliande bett från getingar eller myggor. Den lokalbedövande salvan Xylocain är en riktig klassiker som kan lindra smärta vid en rad olika åkommor. Fungerar utmärkt att använda till småsår, herpessår, hemorrojder och insektsbett – utan att hämma läkningsprocessen.

Köp Xylocain-salva här!

Armband mot åksjuka

Ska du eller någon i familjen ut på sjön, åka tåg eller bil länge kan det vara värt att införskaffa ett åksjukearmband. Sea-band är ett akupressurarmband som används för att minska illamående vid åksjuka. Armbandet sägs också kunna hjälpa kvinnor som lider av graviditetsillamående.

Armbandets plastkula trycker på och stimulerar en akupressurpunkt som sitter på underarmens insida och gör så att illamåendet minskar efter några minuter. Armbandet kan användas på båda handlederna, så ofta det behövs. Passar både vuxna och barn från tre år.

I förpackningen ingår en tydlig bruksanvisning för rätt placering av armbandet.

Här kan du köpa ett praktiskt Sea-band!

Aloe vera gel

Aloe chok chok soothing gel med 99% naturligt innehåll från Aloe vera-växten. Återfuktande och ger en svalkande känsla på huden som lindrar vid till exempel solsveda. Gelen är sjunker snabbt in i huden utan att kladda och kan användas både i ansiktet och på kroppen. Ett måste att ha med sig på solsemestern.

Köp 99% Aloe vera gel här!

Andra saker du bör ha med dig i ditt reseapotek:

– Smärtstillande och febernedsättande läkemedel

– Läkemedel vid tillfällig diarré

– Skavsårsplåster

– Allergitabletter

– Handsprit

– Febertermometer

– Solskydd

Här kan du köpa allt du behöver till ditt reseapotek.

Läs på bipacksedeln hur produkterna ska användas och kontakta apotekspersonal eller läkare vid frågor om biverkningar. Vid allvarliga olycksfall eller tillstånd kontakta sjukvård.

ANNONS

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår - välj ditt test här.

Werlabs (Extern länk)

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår - välj ditt test här.

Läs mer

  1. SKÖNHETSPRODUKTER

    Så väljer du rätt spf

  2. SJUKDOMAR OCH BESVÄR

    Symtom på allergi: 7 tecken att ha koll på

Text
  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.