”Vi flyr in bakom skärmen – samtidigt längtar vi efter något större”

Publisert:

Gud och skärmtid. Hur hänger det ihop? I Revolutionskvarten pratar Erika Kits Gölevik och Martin de la Foi om vår längtan efter något större.

– Jag upplever att det finns en stark längtan efter någonting mer, någonting större. Samtidigt finns det en stor rädsla inför det, säger Erika Kits Gölevik i podden Revolutionskvarten.

Men att tro på Gud eller inte är irrelevant. För den frågeställningen är fylld av förväntning på en gudsbild som någon annan redan har bestämt förutsättningarna för. En bättre fråga är istället om vi har förmågan att uppleva Gud eller inte, menar Martin de la Foi.

– Vi är så ockuperade av att titta på någonting annat utanför oss själva att vi inte ens ges möjlighet att bli överväldigade. Jag tycker jag möter människor hela tiden som inte ens tittar upp från telefonen när de går, säger han.

– Man kan få små korta stunder med kontakt varje dag om man vill. Om man inte plockar fram mobilen och kollar mejlen eller gör ett inlägg på Instagram. I den kontakten tror jag att det bor mycket energi och fokus. Allt det där som vi annars pressar oss till får vi om vi bara släpper taget, svarar Erika Kits Gölevik.

Det och mycket annat pratar Erika Kits Gölevik och Martin De la Foi om i Revolutionskvarten.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Ella KäckElla Käck är reporter och redaktör. Ella har främst en bakgrund som nyhetsreporter och utvecklingsredaktör, med ett särskilt fokus på sjukvård och hälsa. Utbildning: Ella har gått journalistprogrammet vid Stockholms universitet. Hon har tidigare även studerat litteraturvetenskap.