Så vill Erika förändra ditt sätt att se på träning och hälsa

  • Jonas Sylvén Möller
Publisert:

Hälsojournalisten Erika sade upp sig eftersom hon tröttnade på att berätta för kvinnor att de inte duger och hur de får platt mage. Nu vill hon förändra ditt sätt att se på träning, hälsa och kroppen.

Erika Kits Gölevik
Erika Kits Gölevik

Erika Kits Gölevik började jobba med träning redan när hon var 16 år gammal. Senare utbildade hon sig till journalist. När hon tagit examen föll det sig naturligt att främst göra journalistik om träning och hälsa.

– Jag jobbade med kvinno- och hälsomedia i många år, säger Erika.

Ett jobb hon älskade tills det allt mer började skava att vara del av en mediavärld där det även ingick att retuschera bilder av kvinnors kroppar och att berätta för kvinnor hur de skulle få platt mage.

– Vi sålde hälsa och må bra genom att berätta för kvinnor att de inte duger som de är.

Parallellt med journalistiken jobbade Erika som yoga-lärare och personlig tränare. Hon kände att budskapet som förmedlades i tidningen inte stämde överens med budskapet i hennes andra professioner.

– Som tränare och yogalärare märkte jag ju att det fantastiska med träning inte är platta magar. Utan någonting annat som händer i människors blick, närvaro och utstrålning.

Allting hänger ihop

För två år sedan fick Erika nog av den formen hälsojournalistik. Hon sade upp sig och startade en egen plattform som fick namnet ”Träningsrevolution.”

Plattformen innehåller till exempel podcast, filmade reportage, onlineträning, live-events och ett forum där medlemmarna kan ha kontakt med varandra.

– Träningsrevolution var i början mitt sätt att sätta ner foten. Nu gör jag det jag vill göra – jobba med naturlig hälsa och naturlig träning, säger hon.

Erika menar att det är många saker som måste hänga ihop för att vi ska må bra. Det går inte att göra ett visst antal övningar per dag och tro att man ska bli lycklig. Saker som sömn, skärmtid, mänskliga relationer, rörelse och kost är också viktiga för välmåendet.

– Kroppen är skapt för att röra sig och vill ingenting annat än att röra sig, säger hon.

Ny på Aftonbladet Wellness

Nu kommer du att synas på Aftonbladet Wellnes. Vad kommer publiken att få se av dig?

– Jag kommer att göra filmklipp med hälsotips. Det kan vara allt möjligt. Träningsövningar eller hur du får en bättre relation till din mobiltelefon.

Och mer?

– Jag och min kollega Martin de la Foi driver Revolutionspodden, den flyttar in hos Wellness. Förutom våra samtal bjuder jag in experter, tränare och inspiratörer, säger Erika Kits Gölevik.

ANNONS

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår!

Werlabs (Extern länk)

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår!
Yogamat

Davidsson, Cecilia

Yogamat

219,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Jonas Sylvén Möller Möller är reporter på Aftonbladet Svenska Hjältar. Han är utbildad journalist och har tidigare arbetat på Sveriges Radio, Sydsvenskan, Mitt i och Stockholmdirekt.