Raggarduschens stora comeback?

Så mycket mindre duschar svenskarna idag

Publisert:

De dyra elpriserna och inflationen har påverkat oss på många sätt.

Enligt en ny Sifo-undersökning duschar vi mer sällan än tidigare.

Raggarduschen har med andra ord fått ett rejält uppsving av elpriserna.

Från att vara mångas dagliga ritual blev den varma duschen plötsligt en lyxvana. En kvarts dusch har med höga elpriser kostat cirka 30 kronor. Är man en hel familj och flera familjemedlemmar duschar varje dag drar det snabbt i väg.

Enligt en ny undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Apoteket Hjärtat har 17 procent av svenskarna börjat duscha mer sällan på grund av ökad inflation och stigande priser. Störst var skillnaden för kvinnor i åldern 65- 79 år där hela 26 procent duschar mer sällan.

I åldersgruppen 30 –49 uppgav 11 procent att de väljer att duscha på en annan plats än hemma.

Så håller du dig fräsch mellan duscharna

För att hålla sig fräsch även om duscharna blir glesare finns även ett par knep att ta till.

  1. Duscha som Gunde Svan
    Om du inte redan har sett Gundes 1 minut och 23 sekunders-dusch är det dags att googla fram detta imponerande rekord.
  2. Torrschampo
    Den här produkten är genial, torrschampo suger helt enkelt ut det feta från håret. Många av sprayerna ger dessutom lite volym som bonus. Perfekt mellan duscharna med andra ord. Se bara till att välja rätt färg för ditt hår och att använda tillräckligt mycket spray i håret.
  3. Kalla duschar
    Vi vill även slå ett slag för de kalla duscharna. De senaste åren har vinterbad blivit en megatrend. Så varför inte kallduscha? Kylan sägs även ha en hel rad hälsoeffekter som att göra dig piggare och mindre stressad. Mästaren inom isbad Wim Hof hävdar även att kallduschar i 10 dagar är en perfekt start för att kunna ta vinterbadet till nästa nivå.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.