Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Hälsa

Massageverktyg: Bli av med smärta i rygg och axlar

Så mjukar du upp din stela nacke

  • Maja Eriksson
Publisert:
Foto: iStockphoto

Börjar du få ont i ryggen av att jobba hemma? Tar nacken skada av att sitta med datorn i soffan? Så behöver du inte ha det!

Med smarta massageverktyg kan du mjuka upp musklerna och bli av med smärtan innan den blivit alldeles outhärdlig.

Det finns många fördelar med att jobba hemifrån. Bristen på ergonomi är dock en av nackdelarna. Vi sitter och jobbar vid köksbordet, kröker ihop nacken i soffan och slösurfar i sängen på lunchen. Onda ryggar, stela nackar och smärtande axlar är vardag för många och det kan vara svårt att få tillgång till samma friskvård som vi kanske får när vi jobbar på kontoret.

Men du kan faktiskt ta hand om kroppen på egen hand! Med ett praktiskt massageverktyg kan du massera nacken, mjuka upp kroppens spända muskler och motverka ryggproblem - till och med medan du jobbar. Här är några bra tips på massageverktyg som kan hjälpa dig med dina problem.

Nackmassage med värme

Foto: Swehealth

Förebygg och behandla dina nackproblem med denna smidiga massagepryl. Justera mellan fyra olika inställningar och aktivera infraröd värme för djupare massage för svårare områden. Framtagen för nacke och axlar, men går att använda över hela kroppen, även ländryggen och benen. Shiatsu-tekniken gör så att det känns som att få en riktig massage från verkliga händer och är ett bra alternativ till att besöka en utbildad naprapat eller massageterapeut.

Wellness shop

Hyperice Hypervolt Go

Foto: Hyperice

Massagepistol i smidig design som hjälper till att lindra träningsvärk och stelhet, förbättrar rörlighet, främjar blodcirkulation i kroppen före och efter träning, samt efter en lång dag vid skrivbordet. Påskyndar även uppvärmning och återhämtning vid träning. Funkar att använda över hela kroppen. Ultralätt vikt på 0,7 kg och endast en knapp för att starta och justera de tre hastigheterna gör den enkel att använda för alla, både när det gäller rehab och förebyggande av smärta.

Wellness shop

Vill du ha den större varianten istället?

Här är Hyperice Hypervolt, en riktigt kraftfull massagepistol för hela kroppen.

Wellness shop

TENS & EMS-apparat

Foto: Swehealth

Smart verktyg som ger massage, TENS och EMS i samma apparat. Lättanvänd med tydlig display och 22 färdiga program, samt uppladdningsbar via USB. Sätt fast elektroderna och låt maskinen göra jobbet. Bra för behandling av axlar, rygg, armar, ben, höft och leder. Framtagen i samarbete med sjukgymnaster och naprapater.

Wellness shop

Hyperice Relaxroll

Foto: Hyperice

En foamroller är ett bra verktyg om du vill trycka ut hårda punkter i ryggen, eller massera ut vader, lår eller andra spända områden. Till skillnad från traditionella foamrollers är Relaxroll utformad efter din kropp. Den patenterade kontur-designen anpassar sig efter kroppens kurvade rygg och nacke för en bekvämare användning. Relaxrollen reducerar tryck längs med ländryggen och anpassar sig efter din kropp vilken möjliggör väldigt bekväm användning.

Wellness shop

.

ANNONS

Psykolog, läkare eller sjuksköterska - Här får du hjälp på ca 11 minuter.

Kry (Extern länk)


Text
  • Maja Eriksson 

Mer på Wellness

KOMMERSIELLT INNEHÅLL

Snyggaste träningskläderna just nu

SIMNING

5 hälsofördelar med att simma

TRÄNING

Lårskav – så slipper du skavsår på låren i sommar

KOST

Detta är keto: Allt du behöver veta om dieten

KOST

Detta är antiinflammatorisk kost – experten förklarar

SKÖNHET

Blek dina tänder naturligt – med gurkmeja

ÅNGEST OCH ORO

Slipp din oro och slutar älta – psykologens bästa tips

KOMMERSIELLT INNEHÅLL

Sexleksakerna du inte vill vara utan

HUDVÅRD

Hudvård för nybörjaren – det här ska du tänka på

SKÖNHET

Så fixar du snyggaste ögonbrynen – hemma

MENTAL HÄLSA

Fråga Wellness psykolog – om allt

MEDITATION

Tio tips för att hitta lugnet i vardagen

UNDERLIV

Mensskydd – så väljer du rätt