Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Massageverktyg: Bli av med smärta i rygg och axlar

Så mjukar du upp din stela nacke

Publisert:
Ont i rygg och nacke är vanligt vid kontorsarbete.
Ont i rygg och nacke är vanligt vid kontorsarbete.

Börjar du få ont i ryggen av att jobba? Tar nacken skada av allt datorarbete?

Med smarta massageverktyg kan du mjuka upp musklerna och bli av med smärtan innan den blivit alldeles outhärdlig.

Onda ryggar, stela nackar och smärtande axlar är vardag för många, speciellt när vi är stressade och spenderar många timmar framför datorn på kontoret eller hemma. Men du kan faktiskt ta hand om kroppen på egen hand!

Med praktiska massageverktyg kan du massera nacken, mjuka upp kroppens spända muskler och motverka ryggproblem – till och med medan du jobbar. Här är några bra tips på massageverktyg som kan hjälpa dig med dina problem.

Nackmassage med värme

Koppla av med skön nackmassage.
Koppla av med skön nackmassage.

Förebygg och behandla dina nackproblem med denna smidiga massagepryl. Justera mellan fyra olika inställningar och aktivera infraröd värme för djupare massage för svårare områden. Framtagen för nacke och axlar, men går att använda över hela kroppen, även ländryggen och benen. Shiatsu-tekniken gör så att det känns som att få en riktig massage från verkliga händer och är ett bra alternativ till att besöka en utbildad naprapat eller massageterapeut.

Massagepistol Mini

En massagepistol är bra för alla sorters värk.
En massagepistol är bra för alla sorters värk.

Väldigt tyst massagepistol som är lätt att använda och enkel att ta med sig. Den är uppladdningsbar och har fyra olika massagehuvuden. Enkel användning med on/off på baksidan och lampor som visar hastighet och laddningsnivå. Många sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater använder massagepistol som komplement i behandling och är ett bra sätt att få bukt med muskelspänningar och även främja återhämtningen efter ett träningspass. Passar perfekt för både elitidrottare och vardagsmotionärer.

Vill du ha en större variant istället?

Satsa på en riktigt kraftfull massagepistol – just nu lite längre leveranstid och därför får du 58 % rabatt.

TENS Nackmasserare

Effektiv nackmasserare med flera nivåer.
Effektiv nackmasserare med flera nivåer.

Nackmasserare som effektivt behandlar nacken genom värmefunktion, 6 massagelägen och 15 intensitetsnivåer. Automatiskt program som stängs av efter 15 min. Hjälper till med nacksmärta, axeltrötthet, kroppsspänningar, förbättrar sömnkvaliteten och främjar blodcirkulationen. Den ergonomiska U-formen passar alla nackar och fjärrkontroll har magnethållare så att du enkelt kan fästa den på enheten. Den är väldigt lätt och kan bäras var som helst.

Hypervolt Go

Kraftfull massagepistol i liten design.
Kraftfull massagepistol i liten design.

Massagepistol i smidig design som hjälper till att lindra träningsvärk och stelhet, förbättrar rörlighet, främjar blodcirkulation i kroppen före och efter träning, samt efter en lång dag vid skrivbordet. Påskyndar även uppvärmning och återhämtning vid träning. Funkar att använda över hela kroppen. Ultralätt vikt på 0,7 kg och endast en knapp för att starta och justera de tre hastigheterna gör den enkel att använda för alla, både när det gäller rehab och förebyggande av smärta.

Massageboll

Smidig massageboll mjukar upp kroppen.
Smidig massageboll mjukar upp kroppen.

Hyperice Hyperspehere Mini har tre högintensiva vibrationslägen och kan användas för att aktivera, mildra, och mjuka upp muskler samt bindväv i: fötter, vader, baksida lår, säte, höfter, axlar, rygg och underarmar. De högintensiva vibrationerna gör det möjligt att mjuka upp spänningar och nå utvalda områden effektivare än en foamroller.

TENS & EMS-apparat

Behandla hela kroppen med TENS.
Behandla hela kroppen med TENS.

Smart verktyg som ger massage, TENS och EMS i samma apparat. Lättanvänd med tydlig display och 22 färdiga program, samt uppladdningsbar via USB. Sätt fast elektroderna och låt maskinen göra jobbet. Bra för behandling av axlar, rygg, armar, ben, höft och leder. Framtagen i samarbete med sjukgymnaster och naprapater.


.

ANNONS

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår!

Werlabs (Extern länk)

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Maja Eriksson är kommersiell redaktör på Aftonbladet och Wellness sedan november 2020. Maja har en lång bakgrund inom Schibstedkoncernen, samt erfarenhet som frilansskribent och innehållsproducent.